Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO/VIDEO: Dynamo porazilo Chrudim a slaví návrat do nejvyšší soutěže

, aktualizováno 9. května 2019, 9:24

Fotbalisté Dynama České Budějovice to dokázali. V dnešním utkání se jim podařilo zvítězit nad Chrudimí a vzhledem k výsledku ze souběžně hraného utkání Jihlavy už je jisté, že je tři kola před koncem nemůže na první příčce nikdo ohrozit. Cesta za postupem byla ale trnitější, než se na první pohled může zdát. Výsledek proti Chrudimi se rodil těžce a výkon Dynama z utkání se určitě nezařadí do vitríny těch lepších v sezoně. Přesto může být v historických análech vyznačen tučným písmem, jelikož právě ten zajistil Dynamu postup do nejvyšší soutěže.

Zápas nezačal pro Dynamo podle představ. Už v 5. minutě šli do vedení hosté. Obrana nechala ve středu hřiště spoustu prostoru pro Romana Čápa, který si navedl balon až do vápna a jeho tečovaná střela skončila až za zády překvapeného Staňka. Dynamo se snažilo překonat mdlý úvod a začalo se do obrany hostů tlačit. Ti se ale po vstřelené brance zatáhli a bránili ve všech lidech. Přesto si domácí pár dobrých šancí vytvořit dokázali. Největší šanci měl v 18. minutě Táborský, který po výborné práci Javorka a Provoda uháněl sám na bránu. Uháněl, lépe řečeno vyklusával a prováhal jak příležitost ke střele, tak k přihrávce. Ve 27. minutě orazítkoval z přímého kopu Grajciar horní břevno, brankář hostů ale střelu kontroloval. Ve 30. minutě se snesl centrovaný míč do vápna na hlavu Táborského. Jeho pokus brankář Mrázek vyrazil jen na nohu Martana, který ale z bezprostřední blízkosti neprostřelil jeho ani blokujícího obránce. Neproměněné šance zanechávaly na domácích znatelné stopy a v jejich hře se začaly vyskytovat stále větší nepřesnosti, které Chrudim využívala ke hře ve velké vzdálenosti od vlastního vápna.

Ani druhou polovinu nezačalo Dynamo úplně nejlépe. Hned v první minutě se po zaváhání Havla dostal balon na unikajícího Sulika, kterého dokázal, naštěstí pro domácí, skvěle vychytat Staněk. Vyrovnat stav utkání se podařilo Dynamu v 60. minutě. Centrovaný míč do vápna odvrátil obránce hostů pouze do velké výšky, ale nikoliv pryč z pokutového území. Po jeho návratu k zemi, ho brankář Mrázek nedokázal stáhnout a ten se tak dostal až k volnému Ivo Táborskému, který měl se zakončením lehkou úlohu. Vstřelená branka vlila domácím do žil novou krev a hned o minutu později se mohli radovat podruhé. Martan dostal spoustu prostoru na pravé straně a jeho střílenou přihrávku do vápna dokázal pohodlně uklidit do sítě opět Ivo Táborský. Pojistku za vítězstvím přidal v 90. minutě ještě Patrik Čavoš, kterého po pěkné akci našel volného ve vápně Martan. Po vyhraném utkání tak může Dynamo slavit zasloužený návrat do nejvyšší soutěže.

SK Dynamo – Chrudim 3:1 (0:1)

Branky: 61. a 62. Táborský, 90. Čavoš – 5. Čáp, Žluté karty: Mastík, Langr (oba CHR), Rozhodčí: Hrubeš - Flimmel, Vlček, Diváci: 2394

Dynamo: Staněk – Kladrubský, Havel, P. Novák, Helešic – Čavoš, Javorek – Martan (90. Wermke), Grajciar (77. Havelka), Provod (88. Brandner) – Táborský.

Chrudim: Mrázek – Řezníček, Vencl, Krčál, Mastík – Langr – Dostálek, Ujec (80. Froněk), Čáp (89. Rybička), Hlavsa – Sulík (71. Kraják).

Autoři | Foto dynamocb.cz

Štítky Dynamo, výhra, HC Dynamo Pardubice, Chrudim, soutěž, Ivo Táborský, SK Dynamo České Budějovice, FC Vysočina Jihlava, Patrik Čavoš, Javorek

FOTO/VIDEO: Dynamo porazilo Chrudim a slaví návrat do nejvyšší soutěže  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.