Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dynamo začalo přípravu na jarní část sezony

Dovolená skončila. Dnes ráno se sešli hráči prvoligového Dynama České Budějovice k úvodnímu tréninku zimní přípravy. Po srazu tým zamířil do tréninkového areálu Složiště, kde absolvoval první tréninkovou jednotku. Kádr byl bez velkých změn. Na jihu Čech skončili Ubong Ekpai, Dzon Delarge a Zinedin Mustedanagič, kteří byli na jihu Čech na hostování. Své působení ukončil i Matěj Helešic, který by se měl přesunout za větším herním vytížením do Opavy. Dál bude pokračovat dvojice Tomáš Sivok a Jaroslav Drobný.

„První tréninková jednotka byla herní. Celá na hřišti. Už od úterý ale najedeme na dvoufázovou přípravu. Chceme ten čas, který máme, maximálně využít. K tomu patří i fakt, že kluci už dostali v týdnu před začátkem přípravy individuální plány,“ říká hlavní trenér Dynama David Horejš, který je za kratší šestitýdenní přípravu rád.

Nově se k týmu připojil Michal Řezáč, který strávil podzim na hostování ve druholigové Viktorii Žižkov. „Míšu Řezáče jsme si stáhli ze Žižkova. Hrál tam dobře a stabilně. Druhým hráčem, který se vrací z hostování v nižší soutěži je Maksym Talovierov. Hrál dobře za béčko Sparty. Má v sobě velký potenciál,“ přiblížil David Horejš. A třetí novou tváří v týmu je brankář Martin Janáček. Mladý gólman chytal v Dynamu v dorosteneckých kategoriích a teď přichází po dvouletém působení ve Spartě Praha a naposledy třetiligovém Motorletu. „Kádr samozřejmě není konečný. Odešli nám Delarge, Ekpai a Mustedanagič, což byli tři hráči do ofenzivy. Musíme přivést nějaké posily, protože se třinácti nebo čtrnácti hráči jarní část sezony těžko odehrajeme,“ dodal David Horejš, který zatím nechtěl specifikovat jména, která by se v Dynamu mohla objevit.

Na prvním tréninku chyběl i brankář Jaroslav Drobný, který má v Dynamu působit i v jarní části sezony. K týmu by se měl připojit v pátek. „Mým velkým přáním bylo, aby tady pokračoval dál a to se mi splnilo. Jarda Drobný upřednostnil Dynamu před nabídkou z bundesligy a za to jsme velice rádi,“ přidal Horejš. Druhý zkušený matador Tomáš Sivok zahájil přípravu s týmem hned na její úvod a také on jarní část nejvyšší soutěže odehraje v černobílých barvách.

Hráče Dynama čeká hned v sobotu první herní test s Viktorií Žižkov na Složišti od 11 hodin. Během přípravy se střetnou také se Spartou, Slavií nebo Libercem. Těžcí soupeři jsou podle Davida Horejše tou nejlepší možnou variantou k tomu, aby se povedlo odhalit mezery ve hře. Na konci ledna pak Jihočeši odletí na herní soustředění na Kypr, za což je kouč Dynama rád. „Podmínky tam budou lepší než tady. Budeme vše dělat na hřišti a pilovat herní věci. Těšíme se na to,“ upozorňuje David Horejš.

Kádr A-týmu na startu zimní přípravy
Brankáři: Jaroslav Drobný, Martin Janáček, Matěj Luksch, Zdeněk Křížek, Jindřich Staněk.
Obránci: Benjamin Čolič, Lukáš Havel, Jiří Kladrubský, Pavel Novák, Roman Polom, Michal Řezáč, Tomáš Sivok, Maksym Talovierov.
Záložníci: Patrik Brandner, Patrik Čavoš, Filip Havelka, Petr Javorek, Jiří Kulhánek, Matej Mršič, Martin Šplíchal.
Útočníci: David Ledecký, Michael Rabušic, Ivan Schranz, Ivo Táborský.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto dynamocb.cz

Štítky Dynamo, příprava, kádr, změna, SK Dynamo České Budějovice, Česko, Jaroslav Drobný, Tomáš Sivok, David Horejš, Ubong Moses Ekpai, Zinedin Mustedanagić, SFC Opava, Matěj Helešic, FK Viktoria Žižkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo začalo přípravu na jarní část sezony  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.