Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jediná branka rozhodla o porážce se Spartou

V tréninkovém centru Strahov odehrálo Dynamo druhé přátelské utkání, ve kterém těsně podlehlo pražské Spartě 0:1. Celý zápas rozhodl v 16. minutě Andreas Vindheim, který se hlavičkou prosadil po rohovém kopu. Další přípravná test čeká svěřence Davida Horejše ve středu proti Liberci.

Už v první minutě přípravného zápasu se k zakončení odhodlali budějovičtí fotbalisté, když napřáhl Petr Javorek, ale netrefil branku soupeře. V jedenácté minutě se po rohovém kopu dostával do brejkové příležitosti Benjamin Tetteh, ale za záchranou brzdu zatáhl Pavel Novák a fauloval za cenu žluté karty. O pět minut později Letenští otevřeli skóre utkání. Na rohový kop rozehraný nakrátko si naskočil Andreas Vindheim a hlavičkou na zadní tyč pokořil Křížka - 1:0. 

Blízko k vyrovnání měl Patrik Brandner. Po nečekaných odrazech ve vápně zůstal sám před Nitou, jenže zakončení uchvátal a na dlouhou nohu poslal míč vedle. Rumunského brankáře pořádně vystrašil i Patrik Čavoš, jehož pokus ze zhruba dvaceti metrů jen o kousek minul sparťanskou branku. 

Do druhé půle nastoupila Sparta s kompletně novou jedenáctkou, i trenér David Horejš vystřídal několik hráčů. Jinak nabídlo druhých čtyřicet pět minut méně gólových příležitostí. Z dálky se nebál vypálit Fortelný, ale budějovického brankáře tím nijak neohrozil.

Křížek se ale musel činit o pár chvil později, kdy si na centr z levé strany naskočil Kozák, ale gólman Dynama reflexivně vytěsnil míč mimo tři tyče. Solidní možnost na srovnání měl Matěj Mrsić. Sám se uvolnil a zakončil, jenže Heča si s jeho pokusem poradil. Ještě jednu dobrou příležitost měl v závěru Kozák, ale trefil jenom bránícího hráče, takže Sparta brala hubenou výhru 1:0.

AC Sparta Praha – SK Dynamo České Budějovice 1:0 (1:0)

Sparta: 1. Poločas: Nita – Vindheim, Štetina, Krejčí, Hanousek – Polidar, Mandjeck, Kanga, Sáček, Karabec – Tetteh. 2. Poločas: Heča – Zahustel, Kaya, Costa, Frýdek – Graiciar, Trávník, Fortelný, Plavšič – Juliš, Kozák.

Dynamo: Křížek – Čolić (46. Kladrubský), Havel, Talovierov (59. Polom), Novák – Čavoš, Havelka – Brandner, Javorek (46. Kulhánek), Mršić – Schranz (59. Táborský).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto dynamocb.cz | Zdroj dynamocb.cz

Štítky fotbal, Dynamo, Sparta, prohra, AC Sparta Praha, HC Dynamo Pardubice, Andreas Vindheim, David Horejš, FC Slovan Liberec, Strahov, Benjamin Tetteh, Petr Javorek, Pavel Novák, Patrik Brandner

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jediná branka rozhodla o porážce se Spartou  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.