Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

David Horejš: Situace nás netěší, měli jsme velké cíle

Už od pondělí 16. března jsou fotbalisté Dynama bez společných tréninků a zápasů. Podobnou situaci, kdy je na několik týdnů přerušená jakákoliv sportovní činnost klubu, nikdo dlouhé roky nepamatuje a mrzet to může právě hlavně Jihočechy, kteří byli po loňském postupu do FORTUNA:LIGY hitem soutěže. Po jarních porážkách s Baníkem a Plzní sice klesli až na osmou příčku tabulky, přesto měli ve zbytku sezony velké cíle. „Několik klubových rekordů jsme už pokořili, chtěli jsme překonat i ty další," říká trenér Dynama David Horejš.

V neděli 15. března měli fotbalisté Dynama hrát domácí atraktivní souboj s Libercem, avšak k tomu nakonec nedošlo a navíc hned o den později přerušil klub v návaznosti na nařízení Vlády České republiky jakoukoliv sportovní činnost. „Pro nás pro všechny to je samozřejmě velmi nepříjemná situace. Na druhou stranu, i když je fotbal náš život, nyní celý svět svádí daleko větší a důležitější boj a všichni toto rozhodnutí respektujeme. Zdraví rodiny, přátel a prakticky každého člověka je pochopitelně vždy na prvním místě. My teď můžeme jen doufat, že se situace začne pomalu obracet k lepšímu," říká otevřeně trenér Dynama David Horejš.

Fotbalisté Dynama jsou kvůli zákazu shromažďování většího počtu lidí samozřejmě bez fotbalu. Každý si tak musí nyní poradit sám, hráči mohou aktuálně trénovat maximálně ve dvojicích. „My jako realizační tým děláme vše pro to, abychom hráčům pomohli zůstat alespoň v kondici. Naši kondiční trenéři klukům připravují individuální tréninkové plány šité každému přímo na míru. Zatím jsme moc spokojeni, protože kluci makají vzorně, každý den nám zasílají do našeho online účtu data z tréninků. Všichni vedle neoblíbeného běhání také cvičí a posilují, aby nic nezanedbali. Společný fotbal na hřišti sice ničím nenahradíme, ale to mají teď všichni stejné," popisuje Horejš.

Celé Dynamo ale mrzí to, že byla soutěž přerušena v nejnevhodnější možnou dobu. Celý klub šel za svým velký snem a v závěru základní části chtěl bojovat o co nejlepší umístění před nadstavbou. „Moc jsem se těšil na to, abych viděl, jak se s tím popereme. My i ostatní kluby v první lize už po podzimu víme, že naše mužstvo je opravdu výborné a má vysoké cíle. Několik klubových rekordů jsme už překonali a nyní jsme chtěli atakovat další, avšak bohužel nám to zatím není umožněno a nikdo neví, jak to vlastně nakonec s probíhající sezonou bude. My moc stojíme o to, aby se sezona dohrála, protože dobře víme, že tak silné mužstvo, jako máme teď, příští rok už pravděpodobně mít nebudeme. To je ale život, nyní musíme čekat," říká lodivod Dynama.

Přestože je sportovní činnost klubu přerušena, neznamená to, že by David Horejš byl doma na pohovce a lelkoval. „To bych nevydržel. Normálně jezdím na stadion a snažím se být v každodenním kontaktu s realizačním týmem. Já si třeba stále pouštím naše zápasy a snažím se hledat chyby v naší hře a zároveň vymýšlet to, jak příště hrát, abychom se chyb už nedopouštěli. Zároveň se dívám i na hru našich soupeřů, abych byl připravený na další zápasy. Nejvíce mi ale chybí ten každodenní kontakt s hráči, byl bych nejraději s nimi na hřišti. Zůstávám ale optimistou a věřím, že se v dohledné době zase dočkáme," uzavírá trenér Dynama David Horejš.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto dynamocb.cz | Zdroj dynamocb.cz

Štítky Dynamo, David Horejš, trenér, fotbal, České Budějovice, SK Dynamo České Budějovice, fotbalista, FC Viktoria Plzeň, 1. česká fotbalová liga, FC Baník Ostrava, FC Slovan Liberec, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

David Horejš: Situace nás netěší, měli jsme velké cíle  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.