Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Když jsem střídal, měl jsem trochu slzy v očích, řekl Tomáš Sivok, který ukončil kariéru

Bývalý kapitán české reprezentace Tomáš Sivok ukončil po vyřazení Českých Budějovic v ligové nadstavbové skupině o Evropu profesionální kariéru. Šestatřicetiletý obránce by chtěl u fotbalu nadále zůstat.

„Už nic neměním, říkal jsem to už v zimě. Byl to můj poslední zápas. Trošku mě to mrzí, že jsme to nezvládli a nepostoupili do finále o Evropu, ale bohužel po koronavirové přestávce už nebyly naše výkony takové, jako byly předtím," řekl pro Českou televizi Tomáš Sivok.

Do Českých Budějovic, kde začínal s kariérou, se vrátil na začátku loňského září. Jihočeskému nováčkovi vstup do podzimní části nejvyšší soutěže nevyšel, ale po příchodu Sivoka a dalšího veterána brankáře Jaroslava Drobného se zvedl. Dynamo do poslední chvíle nečekaně bojovalo o první šestku, která hraje nadstavbovou skupinu o titul. Nakonec šlo ze sedmého místa do skupiny o Evropu a po dvou semifinálových porážkách s Mladou Boleslaví skončí deváté.

„Přál jsem si končit kariéru v Dynamu. Vždy to bývá tak, že v klubu, který vás vychová, byste rád zakončil kariéru. Mně se to podařilo a ještě úspěšně. Udělali jsme tady kus práce, je to skvělé. Jsem rád, že jsem mohl nějakým dílem ještě přispět," řekl Sivok.

„Sezona byla skvělá, měli jsme skvělou atmosféru a jsme hrozně rád, že jsem toho mohl být součástí. Někdo končí neslavně, já můžu říct, že to pro nás byl úspěch, pro mě samozřejmě taky. Mohlo to být horší, ale taky lepší," konstatoval Sivok.

„Neuvědomoval jsem si, že je to poslední zápas“

Když dnes v 86. minutě střídal, fanoušci, kterých na zápas při koronavirovém omezení dorazilo 1630, bouřlivě aplaudovali. „Když jsem střídal, měl jsem trochu slzy v očích. A to si myslím, že nejsem nějaký moc velký cíťa. Moc jsem si neuvědomoval, že je to poslední zápas, protože jsem věřil, že to zvládneme a postoupíme," řekl Sivok.

U fotbalu by rád zůstal. „Ale musí to dávat smysl. Něco takového, aby mě to bavilo, abych měl nějakou zodpovědnost. Fotbal mám rád, chtěl bych u něj zůstat, ale zase ne za každou cenu," uvedl Sivok. V zimě a na začátku jara se pokoušel jihočeský klub odkoupit, nakonec však z toho sešlo.

V české lize odehrál v dresu Českých Budějovic a Sparty Praha 134 utkání a dal v nich devět branek. S Letenskými získal tři tituly. V zahraničí oblékal dres Udine, Besiktase Istanbul, Bursasporu a Maccabi Petah Tikva. Za reprezentaci odehrál 64 utkání a pětkrát skóroval.

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky fotbal, Tomáš Sivok, Dynamo, kariéra, konec, reprezentace, SK Dynamo České Budějovice, Evropa, Česká fotbalová reprezentace, Česká televize, Jaroslav Drobný, FK Mladá Boleslav, Beşiktaş JK, AC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Když jsem střídal, měl jsem trochu slzy v očích, řekl Tomáš Sivok, který ukončil kariéru  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.