Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Remíza je zasloužená, řekl David Horejš po utkání v Boleslavi

I ve třetím venkovním utkání v nové sezoně dokázali fotbalisté Dynama bodovat a z Mladé Boleslavi si díky vyrovnání v samém závěru zápasu odvezli bod. „Těší nás, jaký jsme podali výkon. Bod je cenný," pronesl po utkání hlavní trenér David Horejš.

O úvodní branku utkání se postaralo budějovické Dynamo, jenže kvůli ofsajdu nakonec neplatila. „Chtěli jsme dostat domácí od úvodu pod tlak a vstřelit první branku. Gól by nám pomohl, ale zřejmě se jednalo o ofsajd, takže se nedalo nic dělat," pronesl Horejš.

Po dvou neproměněných šancí se ale dokázali prosadit domácí a po půl hodině hry navíc zvýšili na 2:0. „Nedoběhli jsme balon a pustili soupeře do vedení. I tak jsme ale kontrovali hru, protože jsme věděli, co máme hrát. Bohužel, udělali jsme chybu v rozehrávce, kterou soupeř potrestal," litoval.

Dvě vstřelené branky domácích v prvním poločase prakticky zhatily naděje Dynama na tři body. „Mrzí mě, po jakých situacích jsme inkasovali. Hlavně u druhé branky jsme měli situaci vyhodnotit jinak, ale ukázalo se, že charakter v týmu je. Dokázali jsme se zvednout i z nepříznivého stavu," dodal hlavní kouč.

Dynamo stáhlo náskok Boleslavi a má bod

Fotbalisté Dynama z venkovních utkání s prázdnou nejezdí. Po remíze v Ostravě a v Opavě vezou bod za remízu 2:2 i z Mladé Boleslavi. Zápas se pro Jihočechy nevyvíjel dobře. Prohrávali už 0:2, ale dokázali ho v samém závěru dotáhnout do remízového...

Klíčový faktor zápasu viděl budějovický trenér v v bojovnosti svého týmu. „Rozhodující bylo, že jsme to nezabalili. Hrozně nás nakopl kontaktní gól, který jsme stihli dát ještě do konce prvního poločasu. Druhý poločas jsme byli jednoznačně lepší a za vyrovnáním jsme si šli. Navíc jsme neproměnili dvě velké šance, kdy jsme šli sami na bránu," chválil trenér černobílých.

Remízu 2:2 tak označil David Horejš jako spravedlivou. „Kluci splnili to, co jsme po nich chtěli. Potěšilo nás, jaký jsme podali výkon," řekl.

Bodový zisk je pro Dynamo o to cennější, že v týdnu přišlo vinou zdravotních komplikací o několik hráčů. „Mám upřímnou radost, že i bez čtyřech klíčových hráčů jsme dokázali bodovat. V týdnu nám vypadli další kluci, ale na nic jsme se nevymlouvali a pracovali jsme tak, abychom byli dobře připravení," uzavřel.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Dynamo | Zdroj SK Dynamo

Štítky fotbal, Dynamo, rozhovor, David Horejš, FK Mladá Boleslav, SK Dynamo České Budějovice, trenér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Remíza je zasloužená, řekl David Horejš po utkání v Boleslavi  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.