Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nejvyšší fotbalová liga by se mohla rozehrát už o tomto víkendu

Ligová fotbalová asociace (LFA) chce znovu rozehrát první ligu po koronavirové přestávce v pátek předehrávkou 7. kola mezi Jabloncem a Brnem. Na tiskové konferenci Národní sportovní agentury to řekl předseda LFA Dušan Svoboda.

"Děláme vše pro to, abychom hráli už o víkendu. Máme na pátek už naplánovanou předehrávku Jablonec - Brno, takže chceme, aby se ty dva týmy zítra otestovaly. Chceme být připraveni na udělení výjimky, kterou ještě dnes v ruce nikdo nemá. Chceme udělat vše pro to, aby nás nezaskočilo nepřipravené," uvedl Svoboda.

"Chystáme se na tento víkend a doufám, že se soutěž rozehraje. Hlavně doufám, že počty záchytů budou malé a nebude nám to zase komplikovat dohrávání soutěže, že by si některé týmy musely zápasy dohrávat," doplnil Svoboda. LFA se bude situací více zabývat na dnešním jednání ligového výboru.

Vláda v pondělí oznámila, že povolí znovuzahájení profesionálních sportovních soutěži v Česku, které byly přerušené od první poloviny října. Podmínkou budou přísná hygienická opatření, především povinné testování před každým zápasem. To prvoligoví fotbalisté jako dosud jediní sportovci v zemi podstupovali už od začátku této sezony.

Fotbalová liga v Česku se naposledy hrála 4. října, poté se jako jedna z mála na světě přerušila. Odehráno je nekompletních šest kol, sedmé by mělo následovat o tomto víkendu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky LFA, fotbal, koronavirus, opatření, Dušan Svoboda, FK Baumit Jablonec, FC Zbrojovka Brno, Národní sportovní agentura, Česko, fotbalová liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejvyšší fotbalová liga by se mohla rozehrát už o tomto víkendu  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.