Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Finanční ztráty budou velké, říká generální manažer Dynama. Klub můžou fanoušci podpořit solidaritou

Profesionální fotbalové ligy se o tomto víkendu po neplánované měsíční přestávce opět rozjely. Kluby nyní sčítají ztráty, které budou obrovské. Je prakticky jisté, že do konce kalendářního roku budou zápasy bez diváků. Dynamo proto nyní řeší, jak se vyrovnat s permanentkáři a zároveň vyzývá v solidaritě.

„Na stole máme hned několik návrhů, jak to vyřešit. Je nám jasné, že část fanoušků bude chtít patrně peníze vrátit. I když to pro nás v současné chvíli bude obrovská ekonomická zátěž, budeme muset počítat i s touto variantou. Přesto ale věříme, že velká část našich příznivců bude solidární a že se domluvíme na jiných kompenzacích,“ říká generální manažer klubu Martin Vozábal.

V současné ekonomické situaci je podle něho pro klub velmi obtížné z kasy vyndat řádově stovky tisíc až miliony korun a vracet je fanouškům. „Chápeme, že se fanoušci na zápasy nedostanou a budou ochuzeni. To je naprosto neoddiskutovatelný fakt. Nejsme ale společnost, která pořádá koncerty a po zrušení koncertu může jen tek vrátit peníze. My své zápasy v první lize nakonec odehrajeme a i v době, kdy se zápasy nehrály, byl klub celou dobu v provozu. Náklady klubu na provoz se prakticky nezměnily,“ doplnil.

Fotbal bez diváků, divadla téměř bez omezení. Nerozumím rozdílu, komentuje nová opatření šéf fotbalové asociace

Těžké časy nyní zažívají profesionální i amatérští sportovci. Vláda od pondělí kvůli zhoršující se epidemiologické situaci v zemi vyhlásí nouzový stav, který zasáhne i sport. Soutěže sice mohou pokračovat, ale budou se smět konat pouze bez...

Nemalou položkou v rozpočtu je neustálé testování na koronavirus. „Stále se musíme testovat, trávník na Střeleckém ostrově musí být skvěle připravený a navíc je teď kvůli vzniklé situaci naprosto jasné, že budeme muset celý prosinec, leden a únor hřiště vytápět. To budou další před sezonou neplánované náklady, které půjdou k milionům,“ shrnul Vozábal.

Obrovské ztráty za vstupné už dříve vypočítal PR manažer Dynama Aleš Strouha. „Když se jsme hráli první kolo sezony proti Slavii s kapacitou diváků omezenou na 1500, za normálních okolností by bylo vyprodáno. Tam se bavíme o ztrátě na vstupném okolo 1 milionu korun. Také kvůli tomu, že Slavia je v našem ceníku vstupného jako TOP soupeř a cena vstupenek je vyšší než na obyčejné soupeře,“ vzpomněl Aleš Strouha. Vyprodáno však nebývá na všechna utkání. „Když to řeknu obecně po zkušenosti s loňskou sezonou, tak ve chvíli, kdy stadion bude zcela bez diváků, tak v průměru přicházíme o zhruba 200 až 500 tisíc korun za utkání,“ doplnil.

Fanoušci, kteří si zakoupili permanentní vstupenku na probíhající sezonu, mají teď dvě možnosti kompenzace. Budou moci v průběhu závěru roku zažádat o finanční kompenzaci za zápasy, které se na Střeleckém ostrově odehrají bez přítomnosti diváků. Podle očekávaných odhadů by se mělo jednat o zápasy se Zlínem, Bohemians, Plzní, Karvinou a Příbramí. Na začátku nového roku pak bude klub fanouškům v hotovosti vyplácet poměrnou část z ceny permanentky za tyto zápasy.

Druhou variantou pro fanoušky bude vyjádření solidarity směrem ke klubu. Fanoušci budou moci mít možnost vzdát se finanční kompenzace. Za ušetřené peníze klub transparentně pořídí nové vybavení do Akademie Dynama a zároveň tito solidární fanoušci dostanou od klubu dárkový balíček.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dynamo ČB

Štítky České Budějovice, fotbal, koronavirus, Dynamo, Martin Vozábal, peníze, Střelecký ostrov, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Finanční ztráty budou velké, říká generální manažer Dynama. Klub můžou fanoušci podpořit solidaritou  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.