Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ondrášek po remíze v Budějovicích: Zklamání, takhle to nejde

Plzeňskému útočníkovi Zdeňku Ondráškovi nevyšel návrat do Českých Budějovicích, kde začínal s fotbalovou kariérou. Jednatřicetiletý reprezentant považoval bezbrankovou remízu v 9. kole první ligy za velké zklamání a jako ofenzivního hráče ho bolí, že Viktoria v posledních dvou utkáních nejvyšší soutěže neskórovala. Západočeši zůstali v neúplné tabulce na čtvrtém místě.

„Poprvé jsem nastoupil proti Budějovicím. Je to skoro devět let, co jsem odtud odešel. Takže jsem se na zápas těšil, motivovaný jsem byl strašně. Nakonec je to velké zklamání," řekl Ondrášek v nahrávce pro média od západočeského klubu.

Plzeň sice po koronavirové přestávce doma přesvědčivě porazila pražskou Spartu 3:1, ale pak nečekaně prohrála ve Zlíně 0:1 a vítězství se nedočkala ani na jihu Čech. „Hrajeme za Viktorku, pro nás by byl vždycky bod málo. Hlavně když dva zápasy za sebou nedáme gól, to mě jako útočníka hodně bolí. Takhle to nejde," prohlásil Ondrášek.

Viktoria v duelu s Dynamem vyslala 22 střel, ale pouze pět na branku hájenou ligovým debutantem Vojtěchem Vorlem. Hosté nebyli příliš nebezpeční ani z 16 rohových kopů. „Nevím, jestli jsme měli úplně šance, spíš bych to nazval předšance. Chyběla nám dravost, hladovost po gólu, střelba. Víceméně jednoduché věci. Když máme místo, tak to zkusit," prohlásil bývalý hráč Tromsö, Wisly Krakov nebo Dallasu.

„Já jsem to zkusil dvakrát. Pravou to bylo trošku slabé a levou tečované nad. Prostě když nebudeme zkoušet střelbu, nebudeme dávat góly. To je těžké," doplnil Ondrášek, který v této ligové sezoně zaznamenal tři branky v šesti utkáních.

Možná největší plzeňskou příležitost měl už v první minutě kapitán Jakub Brabec, ale po standardní situaci zblízka vypálil nad břevno. „To je vždycky kdyby. Je jedno, jestli dáte gól v první nebo v 90. minutě. Prostě bych řekl, že dnes toho dopředu bylo málo," konstatoval Ondrášek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, Dynamo, Zdeněk Ondrášek, Plzeň, SK Dynamo České Budějovice, FC Viktoria Plzeň, AC Sparta Praha, FC Fastav Zlín, Česko, HC Dynamo Pardubice, Wisła Kraków, Dallas Stars, Jakub Brabec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ondrášek po remíze v Budějovicích: Zklamání, takhle to nejde  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.