Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Série bez porážky skončila na hřišti Jablonce. Dynamo odjíždí ze severu Čech bez bodů

Po šesti duelech v řadě bez porážky Dynamo neuspělo na hřišti Jablonce a prohrálo 1:2. Do vedení poslal domácí Ivan Schranz, na kterého ve druhé půli navázal Václav Pilař. Za Dynamo snížil Mick Van Buren, pro kterého to byl první gól v černobílém dresu. V úterý čeká na svěřence Davida Horejše středočeská Příbram.

Tři změny oproti utkání v Olomouci udělal trenér David Horejš v základní jedenáctce. Do branky se vrátil Jaroslav Drobný, v obraně nastoupil Lukáš Havel a v záloze Filip Havelka. V sedmé minutě si navedl míč na střed Matej Mršić a střelou k tyči protáhl Hanuše. O mnohem větší šanci měl po přihrávce od chorvatského záložníka Patrik Brandner, který netrefil odkrytou branku.

Ve dvacáté minutě se Jablonečtí ujali vedení. Centr z pravé strany vypadl Drobnému z rukavic a exbudějovický Ivan Schranz neměl těžkou úlohu – 1:0. Srovnat mohl Filip Havelka, ale jeho jedovatou střelu vytáhl Hanuš dobrým zákrokem. Naopak na 2:0 mohl zvýšit Považanec, ale v obrovské šanci selhal.

Ve druhém poločase se dlouho nic nedělo, až po hodině hry se domácím podařila ofenzivní akce, kterou zakončil Václav Pilař přesnou ranou do růžku – 2:0. Zpátky do hry vrátil dvacet minut před koncem hostující tým Mick Van Buren. Dostal míč do vápna a přesnou střelou na zadní tyč pokořil Hanuše – 2:1.

V závěrečných minutách se Jihočeši tlačili za vyrovnáním a nakonec si vytvořili i jednu stoprocentní příležitost. Po nevyzpytatelném odrazu se k míči dostal Patrik Brandner, ale nedokázal vyrovnat. Domácí tak dokázali uhájit svůj náskok a přerušili sérii zápasů Dynama bez porážky.

FK Jablonec - SK Dynamo Č. Budějovice 2:1 (1:0)

Branky: 20. Schranz, 61. Pilař – 70. Van Buren

Žluté karty: Schranz, Podaný - Brandner

Sestavy: Jablonec: Hanuš – Libor Holík, Martinec, Zelený, Podaný (77. Krob) – Ladra (77. Pleštil), Hübschman (C), Považanec (90+1. R. Hrubý), Pilař (77. Jovović) – Schranz (90+2. Štěpánek), Doležal. SK Dynamo: Drobný – P. Novák, Králik, L. Havel, Skovajsa – Čavoš (C), Javorek (67. Ledecký) – Van Buren (72. Jánošík), Havelka, Mršić (77. Ekpai) – Brandner.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FK Jablonec

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, FK Jablonec, Fortuna liga, FK Baumit Jablonec, Ivan Schranz, Česko, Václav Pilař, Mick van Buren, David Horejš, 1. FK Příbram, Patrik Brandner, Filip Havelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Série bez porážky skončila na hřišti Jablonce. Dynamo odjíždí ze severu Čech bez bodů  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.