Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Tři tyče a boj do posledního hvizdu. Dynamo doma obralo Spartu, hrálo se bez branek

, aktualizováno 21. března 2021, 19:34

Poslední zápas před reprezentační přestávkou? Těžký test. Na Střelecký ostrov přicestovala velmi dobře hrající pražská Sparta. A stejně jako v posledních vzájemných duelech to byl boj do posledního hvizdu. Domácí orazítkovali hned třikrát tyč, na druhé straně spálili tutovky Hložek s Pavelkou. A tak se oba týmy rozešly po bezbrankové remíze smírně.

Trápení, trápení, trápení. Českobudějovické Dynamo se v posledních týdnech nenacházelo ve vůbec oslnivé formě. V ofenzivě to Jihočechům skřípalo, obrana v posledních utkáních nebyla tak pevná, jak bylo v letošní sezoně zvykem. A tak bylo na čase to opět zlomit. Soupeř? V poslední době oblíbený – Sparta Praha. Už v minulých ligových střetnutích se černobílí dokázali na zvučném soupeři nakopnout k bodově úspěšné sérii. Teď je však čekal nový, o poznání silnější výběr trenéra Pavla Vrby.

Hned v úvodu utkání obrana Sparty chybovala v rozehrávce a nabídla Dynamu zajímavou šanci. Ta však skončila pouze rohovým kopem. Aktivní domácí hrozili i nadále, Mršičův průnik ze 7. minuty zaváněl pokutovým kopem. Pak se poprvé osmělili i hosté, Plavšičova střela z dálky však Drobného neohrozila. Následně se o slovo přihlásili opět domácí. Nejprve Skovajsův nebezpečný centr odvracel Čelůstka, později mohl potrestat další chybu rudých Karol Mészáros. Slovenský křídelník ale na Nitu nevyzrál. Po hlušší, zhruba desetiminutové, fázi útočili opět fotbalisté Dynama. Ve 33. minutě se po standardce dostal k nebezpečné hlavičce kapitán Čavoš, ale sparťanskou branku o fous minul. Vzápětí pálil nebezpečně na druhé straně Hložek, jehož projektil ale zastavil včasným skluzem Talovierov. Nejvíce emocí pak způsobil závěr první půle. Nejprve zahrozil po rohu hlavou Havel, následně znovu chybovala obrana hostí. Nita ale zůstal neprostřelen, i přestože byl velmi blízko červené kartě. Faul na Diopa sudí Berka vyhodnotil jako žlutý a trestňák Čavoše zastavila zeď. Kapitán černobílých pak pálil ještě jednou nebezpečně, ale úvodní gól první poločas nenabídl.

Začátek druhé pětačtyřiceti minutovky zastihl v lepším rozpoložení Spartu. Hosté se v krátkém sledu dostali k několika centrům, ani jeden však Drobného nezaměstnal. Ani pokus Davida Pavelky o obstřel neskončil úspěchem. Když mohlo poprvé výrazněji promluvit do druhé půle i Dynamo, zahodil Diop nadějný protiútok pokusem ze čtyřiceti metrů. Po hodině hry se dostal k zajímavému centru Wiesner, ale Novák byl připravený míč odpravit do bezpečí. V 65. minutě to na Střeleckém ostrově pořádně zvonilo. Nejprve trefil z úctyhodné vzdálenosti parádní střelou břevno Mršič a z následné dorážky napálil tyč Mészáros. Hned za dvě minuty byl v obrovské příležitosti Adam Hložek, sparťanský supertalent si pohrál s obranou, ale nevyzrál na o poznání zkušenějšího Drobného. Deset minut před koncem Sparta opět tlačila a potenciální hru rukou dokonce zkoumal VAR. O dvě minuty později mohl z brejku rozhodnout o výhře Dynama Mršič, ale místo střely zvolil kličku a šanci zazdil. V 83. minutě byla k vidění další spálená tutová příležitost, tentokrát ji měl na svědomí hostující Pavelka. Minutu před koncem utkání zvonila na Střeleckém ostrově potřetí tyč! A opět ji orazítkovali domácí, Brandner si hravě poradil s Hanouskem, ale pokus šajtlí mezi tři tyče nevtlačil. A tak skončilo utkání bez branek.

K příštímu utkání se svěřenci trenéra Davida Horejše odcestují vzhledem k reprezentační přestávce až 4. dubna. Na první neděli nového měsíce zavítají fotbalisté od Černé věže na půdu loňského vicemistra Fortuna ligy. V Plzni je výkop utkání naplánovaný na 16:00 a Dynamo bude obhajovat bod za remízu z domácího prostředí.

SK Dynamo České Budějovice – AC Sparta Praha 0:0 (0:0).

Bez branek. Rozhodčí: Berka – Blažej, Flimmel – Pechanec (VAR). ŽK: Diop – Nita.

Sestavy: Č. Budějovice: Drobný – Novák, Havel, Talovierov, Skovajsa – Javorek, Čavoš – Mészaros (78. Alvir), Brandner (90. Valenta), Mršič (90. Vais) – Diop. Trenér: Horejš.

Sparta: Nita – Wiesner, Čelůstka, Hancko, Hanousek – Pavelka, Krejčí – Plavšič (70. Karabec), Dočkal (83. Trávník), Hložek – Kozák (30. Vindheim). Trenér: Vrba.

Hlasy trenérů:

David Horejš (trenér Č. Budějovic): "V první půli jsme hráli velmi dobře a koncentrovaně, soupeře jsme vlastně do ničeho nepouštěli. Hráči plnili přesně to, co jsme si řekli. Po přestávce nás Sparta v určitých pasážích trošku zatlačila, ale tím se nám na druhou stranu trochu otevřeli možnosti pro brejkový situace. Tak, jak jsme byl po minulém kole po porážce ve Zlíne kritický, tak dneska musím mužstvo pochválit. Dneska kluci bojovali jeden za druhého a předvedli to, co nás vždycky zdobilo, a co jsme v posledních zápasech postrádali. Dneska hráči předvedli, že mají obrovský charakter a že tam je i kvalita. Myslím si, že bod je zasloužený."

Pavel Vrba (trenér Sparty): "Byl to z naší strany nejhorší zápas pod mým vedením. Hlavně první poločas byl špatný, což ovlivnil náš vstup do utkání, těch prvních 10 až 15 minut. Nevím, z čeho by měli být hráči nervózní, že si nedokázali přihrát na 10 metrů. Je pravda, že někteří hráli na jiných postech a někteří po delší době. Ale to není žádná výmluva. Druhý poločas nebyl z naší strany špatný, dokázali jsme zrychlit hru, dokázali jsme vyvézt míče a dostat se do finální fáze. Ale celkově jsme během zápasu měli situace, kdy jsme nešli jeden na jednoho a málo jsme kombinovali ve středu hřiště. Zkrátka chyb a ani ne vynucených byla spousta. Co se týče našeho kádru, tak u Kozáka, který se zranil dnes, teprve budeme zjišťovat, co mu vlastně je. U Juliše víme, že půjde na operaci a bude to tak čtyři týdny léčby."

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky dynamo, fortuna liga, fotbal, České Budějovice, sparta, praha, AC Sparta Praha, SK Dynamo České Budějovice, Adam Hložek, David Pavelka, Střelecký ostrov, trenér, Pavel Vrba, David Horejš, Karol Mészáros

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Tři tyče a boj do posledního hvizdu. Dynamo doma obralo Spartu, hrálo se bez branek  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.