Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Fotbalista Mihálik ukončil více než roční čekání na ligový gól

Více než roční čekání na ligový gól ukončil v úvodním kole nové sezony nejvyšší fotbalové soutěže proti Teplicím křídelník Ondřej Mihálik. První trefou v lize od 8. července loňského roku zařídil Českým Budějovicím výhru 1:0. Pro letní posilu Jihočechů představovala branka velkou úlevu.

Mihálik se zapsal mezi ligové střelce poprvé od chvíle, kdy Plzni pomohl k triumfu 4:0 nad Libercem. „Je to už více než rok, což je fakt dlouhá doba. Věřím, že mi gól dodá sebevědomí. Je to pro mě velká úleva," řekl v on-line rozhovoru s novináři Mihálik, který počátkem července odešel do Dynama na roční hostování z Viktorie.

O výhře nad Severočechy rozhodl v 61. minutě. „Byl to centr na zadní tyč a tušil jsem, že ke mně propadne. Zpracoval jsem si to do střelecké pozice a pak jsem se soustředil na to, abych hlavně trefil branku. Byl to asi trochu šťastný gól. Ale i tak jsem za něj moc rád," uvedl čtyřiadvacetiletý ofenzivní univerzál, který si v dresu Českých Budějovic odbyl soutěžní premiéru.

Očekává, že se nevyhne příspěvku do týmové pokladny. „Ještě jsem nezaplatil peníze za hostování, k tomu ten dnešní gól. Takže počítám, že budu muset přinést více peněz," prohlásil bývalý hráč rodného Jablonce, druholigové Vlašimi a Alkmaaru.

Teplice byly minimálně v prvním poločase nebezpečnější a měly dvě velké příležitosti. „Po přestávce jsme šli do zápasu s tím, že musíme přidat. Neřekl bych, že Teplice byly v prvním poločase jednoznačně lepší na balonu. Do šancí se spíš dostávaly po našich chybách," konstatoval Mihálik.

O cílech na jihu Čech má jasno. „Přišel jsem, abych více hrál a nastartoval svou kariéru. Ale samozřejmě nejde jen o mě, chci hlavně pomoci týmu," řekl někdejší český mládežnický reprezentant.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky fotbal, Dynamo, Ondřej Mihálik, gól, FK Teplice, SK Dynamo České Budějovice, FC Viktoria Plzeň, FC Slovan Liberec, FK Baumit Jablonec, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalista Mihálik ukončil více než roční čekání na ligový gól  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.