Počasí dnes17 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Dynamo odjelo z Letné bez bodu

Elitní tuzemská fotbalová soutěž se překlenula do svého kola s pořadovým číslem 6. Po vítězství nad Libercem nečekal na Dynamo jednoduchý úkol, na Spartu ale jelo s vědomím, že si odsud v loňské sezoně FORTUNA:LIGY po 27 letech odvezlo všechny tři body. Z pohledu hostujících fotbalistů se ale na Letné letos ta samá písnička nehrála, z výhry 1:0 se radovali sparťané.

Balonu dominovala od prvních minut domácí Sparta a své soky do větších příležitostí nespouštěla. Sama se naopak dopředu tlačila, ani jedna ze dvou polo šancí ale v prvních 15 minutách gól nepřinesla. Skóre na světelné tabuli se neměnilo ani ve 27. minutě, kdy příležitostí na malém vápně pohrdl domácí Pulkrab.

Po 38 minutách už ale Letná explodovala radostí. Letenské dostal do vedení přesnou hlavičkou po rohovém kopu Karlssona Dávid Hancko. V nastavení první půle se na dostřel brance soupeře dostalo i Dynamo, ve velké šanci, kdy už byl balon těsně před vápnem Sparty, ale trestuhodně selhalo. Do kabin tak odcházeli veselejší hráči v rudých dresech. 

I druhý poločas začal aktivněji tým z pražské čtvrti Bubeneč, okolo brankáře Šípoše to nebezpečně létalo, navýšení vedení se ale z pohledu domácího výběru nekonalo. Dopředu se tlačilo i Dynamo, rána Mihálika ale letěla vedle. Pak to byla opět sparťanská smršť, která byla kromě zapálené pyrotechniky v kotli domácích takovým hlavním bodem programu ve druhém poločase. 

Sparta nebyla schopná dát druhý gól. A to ani v 63. minutě, kdy hlavou pálil Karabec. Uklidňující branku nepřinesly závary, rohové kopy a Sparta neudeřila ani po přímém kopu Karlssona. Parádní zákrokem se totiž blýskl Šípoš. Letenští zahazovali jednu šanci za druhou, skóre tak bylo stejné jako po konci prvního poločasu. Body zůstaly v Praze, Dynamo jede po prohře o jeden gól domů s nulou.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky SK Dynamo České Budějovice, Letná, AC Sparta Praha, 1. česká fotbalová liga, FC Slovan Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo odjelo z Letné bez bodu  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.