Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dynamo získalo posilu z Baníku. Veliký působil i v akademii West Hamu

Na Střelecký ostrov dorazila pár dní před koncem přestupového období nová tvář. Dvouletou smlouvu podepsal s Dynamem České Budějovice slovenský záložník Christian Veliký.

Osmnáctiletého mladíka získalo Dynamo z B-týmu Baníku Ostrava. Předtím působil Christian Veliký krátce v Košicích a tři roky strávil v akademii West Hamu United. Na ostrovech posbíral několik startů za tým kladivářů do 18 let. V osmi zápasech nastřílel dvě branky a další dvě připravil. Slovenský záložník sbíral zkušenosti i ve Slavii Praha. 

„Těším se na zápasy v B-týmu Dynama a věřím tomu, že v brzké budoucnosti zabojuji o místo v A-týmu," vzkázal Christian Veliký.

 „O Chrisovi víme, že patří mezi velmi talentované hráče ročníku 2003. Přestože je stále hodně mladý, má toho již dost za sebou a věříme, že by mohl hned pomoci B-týmu v divizní soutěži. Děláme vše pro to, aby hned v sobotu mohl nastoupit do zápasu proti Soběslavi," ubezpečil sportovní manažer Tomáš Sivok.

Vedení klubu věří, že se Veliký jednou stane hráčem A-týmu. „Chrisovi jsem řekl, že teď bude na něm, aby svou šanci vzal za pačesy. Věříme tomu, že se budoucnost ukáže, že jsme vybrali dobře a že se jednou stane posilou pro náš ligový A-tým,“ přidal předseda představenstva Vladimír Koubek.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky SK Dynamo České Budějovice, West Ham United FC, FC Baník Ostrava, Střelecký ostrov, SK Slavia Praha, Tomáš Sivok, Košice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo získalo posilu z Baníku. Veliký působil i v akademii West Hamu  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.