Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

OKRESNÍ FOTBAL: Duel Borku s Temelínem se bude vysílat živě

Soubojem prvního s posledním v okresním přeboru odstartuje v sobotu odpoledne na stadionu FK Borek pilotní projekt OFS České Budějovice ze streamování zápasů okresních soutěží ve spolupráci se společností KORY Production. Tato společnost má v tomto směru bohaté zkušenosti.

OKRESNÍ FOTBAL: Borek pokračuje bez ztráty bodu, jankovský Benda si připsal dva hattricky

Třetí kolo nové sezony má za sebou okresní fotbalový přebor. A sedm víkendových duelů nabídlo znovu spoustu gólů a zajímavých fotbalových okamžikům. Tím vůbec nejzářivějším byl střelecký počin hráče rezervy Jankova Martina Bendy. Mladý forvard...

Těšit se můžeme na vybraná střetnutí ze soutěží okresního přeboru, III. třídy, IV. třídy či nově vzniklé soutěže dorostu. „Samotný projekt je v rámci okresních fotbalových svazů popelkou. Sloužit bude i k prezentaci hlavních partnerů Okresního fotbalového svazu,“ říká Michal Průcha, člen výkonného výboru svazu. Na vybraná utkání poběží v médiích a na sociálních sítích upoutávky.

Aby se mohlo v požadované kvalitě živé vysílání uskutečnit, musí splňovat určité podmínky. „Na hřišti budeme potřebovat zajistit pevné internetové připojení. Dále minimálně dvě tři přípojky 230V. UPS máme. A důležitým faktorem je, aby se dalo odkud natáčet,“ vysvětlil Jan Korábek ze společnosti KORY Production, která se zároveň stala novým partnerem českobudějovického OFS a zabývá se výrobou videí, reklam, reklamních spotů, sportovních přenosů, grafických návrhů a úprav. Ideálním místem pro natáčení je podle Korábka malá tribuna či vyvýšené hlediště.

Borek touží po postupu

Prvním utkáním, které se bude na internetu vysílat živě prostřednictvím youtubového kanálu Jihočeský fotbal TV, je sobotní odpolední duel okresního přeboru mezi Borkem a Temelínem. Domácí si běžně své zápasy natáčejí na video, takže pro hráče Borku to nebude nic nového. „Teď nás akorát uvidí víc lidí. Sám jsem zvědavý, kolik lidí bude přenos sledovat,“ podotýká trenér a zároveň předseda FK Borek Stanislav Bryx.

Vstup do soutěže nemohl jeho klubu vyjít lépe. Borek všechna tři dosavadní utkání vyhrál a je první. „Jsem spokojený, protože se nám vyhýbají zranění, což je strašně důležité. Každý zápas je ale těžký a ke všem utkáním musíme přistupovat zodpovědně,“ říká šéf klubu.

Borečtí by byli rádi, kdyby jejich klubu vyšel historický postup do krajské I. B třídy. „Je to ale ještě moc daleko, vždyť máme odehrané teprve tři zápasy. Soutěž je hodně vyrovnaná a uvidí se až po skončení podzimu, jestli může být postup do krajské soutěže reálný. Očekávám, že aspirantů bude čtyři až pět a rozhodnout může řada okolností, jako například zdravotní stav mužstva,“ říká Bryx.

Prioritou Temelína je udržení

To Temelín, sobotní soupeř Borku, tak vysoké ambice nemá. Z dosavadních třech zápasů vytěžil Temelín pouze jeden bod a je poslední. „Chceme se hlavně zachránit a pak taky stabilizovat tým. Jiné ambice než hrát v klidu a v pohodě nemáme,“ říká činovník klubu Pavel Hasil.

Temelín je oficiálně béčkem Olešníku, v týmu ale nastupují fotbalisté, kteří již nemají ambice hrát krajský přebor za A-mužstvo. „Spíš je to tak, že Olešník pomáhá nám a posílá nám z áčka hráče, když je třeba. Teď zrovna by se nám nějací hráči z áčka hodili, protože na konci léta čerpají někteří naši kluci ještě dovolenou a sotva tak dáme dohromady mužstvo na zápas,“ vysvětluje Hasil.

„Momentálně nám ale nepomůžou, protože trenér Chlumecký se teď sám potýká s nedostatkem hráčů. Musíme se tedy spolehnout na vlastní síly,“ dodává. A co říká Pavel Hasil na nápad vysílat duel s Borkem živě na internetu? „Nápad to není špatný, bude to asi sranda. Hráči na to mají rozporuplné názory. V kabině jsou na toto téma slyšet spíš srandičky. Část kluků totiž neví, jestli je dobré se někde ukazovat,“ směje se temelínský činovník.

Zpestření fotbalu na Budějovicku

Své k projektu říká i předseda okresního fotbalu v Českých Budějovicích Libor Šolc. „Cílem spuštění ojedinělého vysílání přímých přenosů z okresních soutěží na Českobudějovicku je samotná propagace fotbalu na okresní úrovni. Chceme, aby i hráči na této úrovni měli možnost se na své zápasy podívat, trenéři si budou moci případně zápasové momenty vyhodnocovat. Do konce podzimu máme v plánu vysílat jedno utkání za víkend napříč všemi třemi soutěžemi dospělých a prostor dostanou i utkání v obnovené soutěži dorostu. Myslím, že tento unikátní projekt, který v rámci FAČR nemá obdoby, bude zpestřením fotbalu na Budějovicku.“

Následující víkend (11. září) je na programu živé vysílání zápasu III. třídy mezi Dívčicemi s nováčkem Kamennou a o týden později poutavé sousední derby okresního přeboru Dobrá Voda vs. Lokomotiva Č. Budějovice B.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Miloslav Kusbach

Štítky fotbal, okresní fotbal, okresní přebor, Temelín, Borek, soutěž, SK Dynamo České Budějovice, projekt, Olešník, Fotbalová asociace České republiky, krajský přebor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

OKRESNÍ FOTBAL: Duel Borku s Temelínem se bude vysílat živě  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.