Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stydím se, říká jihočeský sponzor Rangers po zápase se Spartou

, aktualizováno 2. října 2021, 19:27

Utkání mezi pražskou Spartou a Rangers sledoval na stadionu také Radek Grill, jehož značka pneumatik Tomket je sponzorem skotského týmu. Jihočeský podnikatel ocenil atmosféru, zároveň Budějcké Drbně popsal zkušenost, kterou prožil po konci zápasu.

Radka Grilla si na stadion pozvali zástupci skotského mistra. Značka pneumatik Tomket je totiž partnerem Rangers FC, díky čemuž nosí hráči logo Tomket Tires na rukávu. Podnikatel pro Budějckou Drbnu reagoval na diskusi o rasismu, která se od utkání Evropské ligy řeší ve spojitosti s finským hráčem Glenem Kamarou.

„Bohužel to musím potvrdit. Když jsme odcházeli ze stadionu, potkali jsme maminku, která svým dětem řeka: To je dobře, že toho opičáka vyloučili. To je to, co na to můžu říct,“ reagoval Radek Grill

„Byl jsem tam u toho s manželkou, která se nenarodila v Čechách, a neměl jsem sílu to komentovat. Stydím se za to, že jsem Čech. Stydím se, je to strašně smutné,“ sdělil Grill a odsoudil fanoušky, kteří se takto chovají. Zároveň později vzkázal, že navrhuje, aby se setkali fotbalisté Ondřej Kúdela a Glen Kamara a podali si ruce. Setkání by v případě souhlasu mohl dohodnout. 

Proti bučení fanoušků podle svých slov nic nemá. „Kamara tu kartu dostat měl, to bučení vůbec nekomentuju,“ přidal podnikatel. 

„Atmosféra byla díky dětem skvělá“

Ten si podle svých slov zápas užil. „Po fotbalové stránce to byl hezký zápas. Se zástupci klubu jsme se bavili hlavně o fotbale. Mimochodem si moc pochvalovali přijetí ze strany Sparty, byli moc spokojeni. Sparta byla jistě dobrým hostitelem. Skvělá byla i atmosféra díky dětem na stadionu,“ zhodnotil zápas, který vyhráli domácí 1:0.

K reakcím, které doprovází zápas mezi Spartou a Rangers, se dnes pražský klub vyjádřil. Odmítá v něm urážení dětí a děkuje za férový sportovní souboj. To podpořil i Jaroslav tvrdík, předseda predstavenstva SK Slavia Praha. 

Značka Tomket má v posledních letech ve Velké Británii stále větší jméno. Souvisí s tím i marketingové aktivity spojené právě s fotbalem. „Jsme za spolupráci s Rangers FC moc vděční. I díky tomu se pro nás tento trh stal tím nejlepším ze všech, prodáváme ve Skotsku, Anglii i Irsku. Otevírá nám to dveře do dalších zemí a klienti se jen hrnou,“ zmínil Grill.

ČTĚTE TAKÉ: Britská média píší o bučících dětech na Spartě a odvolávají se na rasismus

V loňské sezoně logo jihočeské firmy svítilo při utkáních Premier League na celkem čtyřech stadionech. Spolupráce pokračuje i nyní, před nedávnem značka oznámila například partnerství s Newcastlem United. Podporuje také italskou Fiorentinu. Kromě značky Tomket, pro kterou vyrábí čínská firma Linglong, vybudoval jihočeský podnikatel Radek Grill také e-shop s pneumatikami Nejlevnějšípneu.cz, který vznikl v roce 2003. 


Poznámka: Redakce na žádost Radka Grilla upravila titulek po agresivních a vulgárních reakcích.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Rangers FC

Štítky TOMKET, sparta, rangers, fotbal, AC Sparta Praha, Rangers FC, pneumatika, Drbna.cz, Glen Kamara, Evropská liga UEFA, Premier League, Newcastle United FC

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdeněk Gellrich

No a my se stydíme za Tebe výrobce tak nekvalitních zimních pneu, které v testu propadly na poslední místo. Na výsledky ostatních pneumatik se podíváme níže, nicméně z testu brzdné dráhy vyplývá ještě jedna informace, která by českému spotřebiteli neměla utéct – a tím je poslední, tedy 32. místo pro Tomket Allyear 3. Tomket je česká privátní značka, která však místo výroby svých pneumatik nikde neuveřejňuje – pneumatiky, které jsme měli možnost vidět, se vyrábí v Asii. Na mokru zabrzdila za 63,7 metru, na suchu pak za 42,9 m. V porovnání s nejlepšími v daných kategoriích je to tedy o 13,7 metru později na mokru a 5,3 metru na suchu.

Středa, 6. října 2021, 19:58Odpovědět

Milan Horák

Pane Grille, budu nyní kupovat zimní obutí. Dám si setsakramentsky pozor, abych nekoupil gumy od Vaší firmy. Když se stydíte za své češství, tak nevidím důvod, proč bych měl kupovat Vaše výrobky a tak se účastnil podpory toho lhářského a podrazáckého klubu ze Skotska.

Pondělí, 4. října 2021, 13:32Odpovědět

Jan Rais

Pane Grill, nevím, jestli máte něco proti dětem, které byly na stadionu, ale Vaše věta, že to o té opici řekla nějaká maminka někde mimo stadion, je v kontextu narážek a útoků na ty děti absolutně mimo děj a nemá s tím nic společného. Já byl na stadionu jako doprovod 22-ti 8 a 9-ti letých dětí, malých fotbalistů. Z toho co hráči a příznivci Rangers obviňují malé fanoušky, není z hola nic pravdivého. Tyto malé děti hučely a pískaly na jakéhokoliv hráče Rangers, který zakládal jejich útok, ať už byl tmavé nebo bílé pleti. A co se týče samotného vyloučení Kamary, tak děti ani v první chvíli nevěděly, jaký hráč byl vyloučen, to si přečetly až z obrazovek na stadionu. Děti bučely, pískaly a měly radost z toho, že byl vyloučen hráč Rangers a bylo jedno, který jejich hráč to je. Atmosféra díky dětem byla úžasná a musím přiznat, že daleko lepší, než když jsou na stadionech rowdies.

Pondělí, 4. října 2021, 13:22Odpovědět

Tomas Vodicka

A ten buzerant Grill, ať táhne do Skotska, když se tady stydí!!!

Pondělí, 4. října 2021, 07:22Odpovědět

Tomas Vodicka

Ona maminka má mé plné sympatie. Pokud se ty opice stydí za to, že jsou černé, tak ať někam zalezou a zůstanou schované. Jednou jsem černej, tak jsem černej a nestydím se za to. Opici z nich dělá chování, ne barva kůže. Koneckonců zdaleka ne každá opice v přírodě je černá.

Pondělí, 4. října 2021, 07:21Odpovědět

Milan Horák

Pane Grille, my se zase stydíme, že Vy jste Čech. Pro mamon jste ochoten se zříci svého češství. Mám takový pocit, že dříve se říkalo takovému jednání "pátá kolona". A to Vaše, slyšel jsem maminku ....... svědčí o Vaší úrovni.

Neděle, 3. října 2021, 13:09Odpovědět

Petr Foltýn

Pane Grill, vy se stydíte, že jste Čech. Samozřejmě to má naprosto jednoduché řešení - můžete se odstěhovat třeba do VB, změnit občanství, pro Vás to finančně není problém. Takže nechápu, že jste to ještě neudělal. Jen připomínám, že historický problém s rasizmem má VB, která byla koloniální velmoc a ovládala půlku černé Afriky, že Američané obchodovali s otrokama atd.. My Češi nemáme takovou rasistickou historii ... nemuseli jsme mít Luthera Kinga atd. A zároveň si uvědomte, že Praha je v žebříčku z roku 2018 na 4 místě, tedy 4 nejbezepečnější město v Evropě! Cituji: "Do desítky nejhůře hodnocených měst patří mj. i evropská metropole Brusel, dále Paříž, Stockholm a Malmö.". Nebudu rozebírat čím to je.. ale buďte rád, že můžete žít zde!

Sobota, 2. října 2021, 19:11Odpovědět

Michal Volek

Tak tady něco nesedí. Buď p. Grill lže, neboť na zápas rodiny s dětmi nesměli (pouze děti v doprovodu učitele, případně vychovatele ze sportovního kroužku) a nebo to byl další podobný papaláš a nejde tudíž o děti, které měli vytvářet kulisu fotbalu.

Sobota, 2. října 2021, 07:32Odpovědět

Michal Volek

Potkali jsme maminku, která svým dětem řekla…..

Sobota, 2. října 2021, 07:27Odpovědět

Zničit Krtka

Možná by právě Vás dva hlupáky měli vozit po základních školách a ukazovat jako příklad, jak dopadnou, když se nebudou učit a propadnou absolutní debilitě.

Pátek, 1. října 2021, 19:40Odpovědět

Rudy Kovanda

Stydím se za pana GRILLA, je to ostuda jihočeského kraje,musí tak hluboko strkat svoji hlavu do prdele anglosaským sráčům?!!!

Pátek, 1. října 2021, 16:53Odpovědět

Jiří Beránek

A ty si řiťolez, který jen proto, aby prodal o pár gum více, leze těm ubrečeným gizdům do řiti.

Pátek, 1. října 2021, 15:44Odpovědět

Stydím se, říká jihočeský sponzor Rangers po zápase se Spartou  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.