Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dynamo po dalším comebacku udolalo Pardubice

Od začátku sezony se na Střeleckém ostrově uchytilo jedno pravidlo. Pokaždé, když hraje Dynamo, počasí na jihu Čech je přímo báječné. Stejně tomu bylo i v 10. kole FORTUNA:LIGY, kdy České Budějovice přivítaly Pardubice. Východočeši se nejprve dostali do vedení, po domácím comebacku a porážce 1:3 ale jedou domů s prázdnou.

Start domácích by se dal popsat slovem „rozpačitý“. Dynamo ztrácelo a Pardubice tak měly v prvních minutách otevřenou cestu na jeho polovinu. Hra se ale s přibývajícím časem začala vyrovnávat. Do tempa se dostal zejména Bassey, který po 13 minutách unikal sám na bránu soupeře, místo střely ale zvolil nepřesnou přihrávku. Skóre se tak neměnilo.

Gólem do naopak zavánělo za další 3 minutky na druhé straně. Špatné domluvy a zaváhání defenzivní řady Dynama ale hosté nevyužili. Parádním zákrokem se blýskl gólman Vorel. Na dělovku, kterou ve 21. minutě vypustil Martin Šejvl, už ale bohužel pro domácí nedosáhl. Východočeši se tak ujali vedení 1:0. A mohlo být ještě hůř, závar po rohovém kopu ale nakonec nechal obsluhu světelné tabule v klidu.

Příznivý stav si Pardubice moc dlouho neužily. Centrovaný míč našel hlavu Micka Van Burena, který nejprve pálil přímo do brankáře, po následné dorážce už se ale mohl běžet se spoluhráči radovat. Dynamo ve 25. minutě srovnalo na 1:1. Na domácích fotbalistech najednou byla znát úplně jiná chuť než v úvodu. Do vápna létal jeden míč za druhým a otočka visela ve vzduchu.

A těsně před odchodem do kabin také přišla. Na konci povedeného protiútoku byl Jakub Hora, který procedil balon za záda bezmocného Boháče. Dynamo dotáhlo comeback do zdárného konce a nálada v domácí kabině tak byla během přestávky o dost pozitivnější než ta v té pardubické. 

Do druhé půle vlétlo Dynamo jako uragán. Nejprve sice na vlastní polovině řešilo několik menších problémů, daleko větší ale dokázalo Pardubicím samo způsobit. Po rohovém kopu v 53. minutě vybuchly ochozy radostí potřetí. Hlavou se prosadil Fortune Bassey a potvrdil, že letos má opravdu báječnou formu.

Hotovo ale ještě nebylo. V 69. minutě musel vytáhnout dokonalý zákrok Vorel. Pardubice měly tlak a díky sérii rohů se dostala na dostřel bráně Dynama. Trefa, kterou by hosté snížili stav zápasu, ale naštěstí pro Jihočechy nepřišla. Po slibných akcích už se nedokázalo prosadit ani domácí České Budějovice, výsledek tak zůstal stejný. Dynamo zvítězilo 3:1 a i dál stoupá tabulkou vzhůru.

Dynamo – Pardubice 3:1 (2:1)

Branky: 26. Van Buren, 42. Hora, 53. Bassey – 22. Šejvl, Žluté karty: Jeřábek, Čelůstka, Solil (všichni PCE), Diváci: 1898

Dynamo: Vorel – Sladký, Králik (C), Talovierov, P. Novák – Javorek, Hellebrand (66. Vais) – Van Buren (88. Brandner), Hora, Mršić (66. Mihálik) – Bassey (87. Škoda).

Pardubice: Boháč – F. Čihák, Šejvl, Toml, T. Čelůstka – Jeřábek (C) (58. Huf) – D. Kostka (81. Lupač), Solil (84. Vít), Tischler, Cadu (81. Lee) – Chytil (58. L. Matějka).

Dynamo po dalším comebacku udolalo Pardubice

Neděle, 3. října 2021, 08:39

Dynamo po dalším comebacku udolalo Pardubice
Dynamo po dalším comebacku udolalo Pardubice

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky Dynamo, Pardubice, fotbal, HC Dynamo Pardubice, SK Dynamo České Budějovice, 1. česká fotbalová liga, Fortune Bassey, Střelecký ostrov, Martin Šejvl, Mick van Buren, Jakub Hora, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo po dalším comebacku udolalo Pardubice  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.