Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Z Ďolíčku odjíždí fotbalisté Dynama bez bodů po prohře 1:3

V sobotním utkání 15. kola FORTUNA:LIGY Dynamo prohrálo na hřišti Bohemians Praha 1:3. Domácí o zisku tří bodů rozhodli už v prvním poločase, kdy se trefili dvakrát. O jediný gól černobílých se postaral nejlepší střelec týmu Fortune Bassey.

Ve stejném složení jako v posledním kole nastoupilo Dynamo do utkání v Ďolíčku proti Bohemians. Už v páté minutě přišla nebezpečná situace, kdy Sladkého centr doskákal až na tyč, od které se odrazil vedle. Na pozoru se brankář Bačkovský musel mít i proti střele Mršiće, jehož pokus nadvakrát zlikvidoval. Úvodní trefa přišla ve 24. minutě. Šanci Hronka ještě zlikvidoval Vorel, ale na dorážku Ibrahima Keity už zareagovat nemohl – 1:0.

Po jedenácti minutách Bohemka zvýšila své vedení. Pohlednou kombinaci zakončil střelou na přední tyč Petr Hronek - 2:0. Po inkasované brance mohlo Dynamo snížit, jenže neproměnilo ani jednu ze svých příležitostí. Z dobré pozice těsně minul Hellebrand, po centru z pravé strany přestřelil Mihálik. Netrefil se ani Bassey, jemuž střela slabší nohou nevyšla.

Do druhého poločasu naskočil Maksym Talovierov místo Martina Sladkého a Jihočeši tak znovu zkusili variantu se třemi stopery v sestavě. Na dostřel se svěřenci Davida Horejše dostali v 59. minutě. Fortune Bassey dostal od Mateje Mršiće balon za obránce, dokázal se prosadit jeden na jednoho a utaženou střelou na přední tyč pokořil Bačkovského – 2:1.

Dvoubrankové vedení mohl domácím vrátit střídající Vojtěch Novák, ale naštěstí pro černobílé nastřelil jenom tyč. Balon do sítě dostal deset minut před koncem David Bartek, ale videorozhodčí nakonec branku kvůli ofsajdovému postavení odvolal. Klokani se dočkali až v 88. minutě, kdy se prosadil střídající Matěj Koubek a definitivně rozhodl o třech bodech pro domácí – 3:1.

Bohemians Praha 1905 - SK Dynamo České Budějovice 1:3

Branky: 24. Keita, 35. Hronek, 88. Koubek – 59. Bassey, Žluté karty: Talovierov (CEB), Rozhodčí: Klíma – Kubr, Vodrážka

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky fotbal, dynamo, budějovice, HC Dynamo Pardubice, Ďolíček, Bohemians 1905, Fortune Bassey, 1. česká fotbalová liga, Petr Hronek, Ibrahim Keita, SK Dynamo České Budějovice, Maksym Talovjerov, Matěj Koubek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Ďolíčku odjíždí fotbalisté Dynama bez bodů po prohře 1:3  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.