Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dynamo začalo přípravu s Basseyem a bez Talovierova. Klub získal posilu z Moskvy

Fotbalisté českobudějovického Dynama dnes zahájili přípravu na jarní část sezony. S týmem není obránce Maksym Talovierov, který by se měl připojit ke Slavii Praha. V kádru naopak zatím zůstává útočník Fortune Bassey. Novou posilou je devatenáctiletý Rus Maksim Matvejev a tento nebo příští týden chce klub dotáhnout příchod obránce.

Fotbalisté Dynama se sešli na stadionu dnes v osm hodin ráno. Ještě před prvním tréninkem je čekal test na covid-19. „Všichni naši hráči jsou plně očkovaní, přesto se klub rozhodl pro toto preventivní opatření,“ informoval mluvčí klubu Aleš Strouha

Kádr se na začátku přípravy příliš nezměnil. „Odešel Maksym Talovierov, který by měl s velkou pravděpodobností posílit Slavii Praha,“ informoval trenér David Horejš. Na hostování do třetiligového Písku odchází odchovanec Dominik Mašek a Christian Veliký, který v minulosti působil v akademii West Hamu. Klub chce, aby oba mladíci získali větší herní praxi ve vyšší soutěži. 

Klub dotahuje příhod stopera

K týmu se dnes naopak připojil devatináctiletý ruský fotbalista Maksim Matvejev, jenž působil v akademii klubu Lokomotiv Moskva. „Je to mladý a perskeptivní hráč, kterého jsme měli vytipovaného delší dobu. Věříme, že zvýší konkurenci, zapadne a třeba i naváže na působení Maxe (M. Talovierov, pozn. red.). Je to pracovitý a charakterově velice dobrý hráč s výbornou kopací technikou,“ popsal novou posilu Horejš. Podle serveru transfermarkt.com Matvejev odehrál v letošní sezoně 19 utkání za Lokomotiv-Kazanka Moskva ve třetí lize. 

Změny v kádru Dynama

Odešli: Christian Veliký (hostování Písek), Dominik Mašek (hostování Písek), Petr Javorek (B-tým)
Přišli: Jan Brabec, David Krch, Daniel Hais (přeřazení z dorostu), Maksim Matvejev (Lokomotiv Moskva)

Další posilu by měl klub oznámit tento nebo příští týden. Mělo by jít o stopera, který přijde jako náhrada za Talovierova. „Dotahujeme příchod jednoho hráče a věřím, že se to tento nebo příští týden dořeší,“ dodal Horejš. Klub by chtěl posílit také křídelní post, trenér ale připomněl, že je cílem hlavně pracovat se současným kádrem.

S klubem se i nadále připravuje útočník Fortune Bassey, který na podzim nastřílel devět ligových branek. Vedle jeho jména se skloňoval kromě české špičky také maďarský klub Ferencváros. 

„Fortune se připojil do přípravy. Všichni víme, že nějaký zájem je. Mluvil jsem o tom s panem majitelem i se sportovím ředitelem Tomášem Sivokem a na všechny varianty jsme připraveni. Hráč je ale teď tady a věřím, že dokud tady bude, tak odvede stoprocentní práci. Samozřejmě bychom byli rádi, kdyby tady zůstal, protože to pro nás byl klíčový hráč dopředu. Pokud ale přijde nabídka, která bude pro klub výhodná, tak mu nikdo bránit nebude,“ reagoval trenér. 

Jako kdyby na stadionu bylo 10 tisíc fanoušků, popisuje Bassey obrat se Slováckem. Sní o reprezentaci

S míčem u nohou v závěru utkání dvakrát utekl obráncům Slovácka a velkou mírou se zasloužil o fantastický obrat českobudějovického Dynama, které v sobotu otočilo z 0:2 na 3:2. Útočník Fortune Bassey si v letošní sezoně připsal už osm přesných...

Jihočeši mají nyní na programu nabírání kondice a poté je čekají dva domácí zapasy, na Složišti vyzvou 12. ledna FC MAS Táborsko a 15. ledna 1. FK Příbram. Oba zápasy začínají v 11 hodin. Ve středu 19. ledna tým odletí do tureckého Beleku, kde se bude připravovat 10 dnů. Dynamo tam odehraje celkem tři zápasy. Hned 21. ledna vyzve aktuálně šestý tým maďarské ligy Mezőkövesd-Zsóry SE, následně se českobudějovičtí fotbalisté střetnou s posledním týmem ruské ligy FK Chimki a poté je 28. ledna čeká zápas s Cracovií Krakov, která je nyní na devátém místě v polské nejvyšší soutěži.

„Chceme pro hráče maximální servis, takže i proto poletíme na soustředění do Turecka. Zároveň to znamená, že od hráčů budeme očekávat maximální výkony. Čekají nás tam podmínky na špičkové úrovni a pro hráče je skvělé, že změní prostředí a budou se chystat někde jinde. Jsem rád, že tam můžeme vyrazit na deset dní a sehrát tam tři kvalitní přípravné zápasy,“ sdělil sportovní ředitel klubu Tomáš Sivok.

Dynamo vyzve v přípravě týmy z Maďarska, Polska či Ruska

V pondělí 3. ledna začne fotbalistům Dynama příprava na jarní část sezony. V druhé polovině měsíce Jihočeši odletí do Turecka, kde vyzvou polský tým Cracovia Krakov či maďarský Mezőkövesd.

Kromě útoku se budou Jihočeši v přípravě soustředit i na defenzivu. „Víme, že směrem do defenzivy jsme měli ve venkovních zápasech rezervy. Zlepšili jsme to, ale chceme tomu ještě věnovat pozornost, aby měla naše hra vyšší kritéria,“ dodal Horejš. 

Ohodnoť článek

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky české budějovice, dynamo, fotbal, příprava, přestupy, SK Dynamo České Budějovice, Moskva, fotbalista, Maksym Talovjerov, SK Slavia Praha, Fortune Bassey, David Horejš, trenér, Písek, Dominik Mašek

Komentáře

Článek má zakázané vkládání komentářů.

Dynamo začalo přípravu s Basseyem a bez Talovierova. Klub získal posilu z Moskvy  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.