Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Slavia získala Ichu z Táborska, opačným směrem míří Daniel Kosek

Devatenáctiletý odchovanec Táborska Marek Icha posílí Slavii Praha. Záložník má na svém kontě téměř 30 startů ve druhé nejvyšší soutěži a je členem mládežnické reprezentace do 20 let. Jaro by měl strávit ve Vlašimi.

O přestupu informoval táborský klub na svém Facebooku a potvrdil tak spekulace z posledních dnů. Pro FC MAS Táborsko je to jeden z mnoha transferů do nejvyšší soutěže za poslední roky. Talentovaného fotbalisty si všimli skauti Slavie Praha. 

Marek Icha by měl na jaře působit ve Vlašimi, s kterou Slavia Praha spolupracuje. „Usilovali jsme o hostování do léta v našem klubu, ale Slavia vyhodnotila, že se Marek bude takticky rozvíjet podle principů, které mají Slavia a Vlašim společné,“ vysvětlil ředitel FC MAS Táborsko Josef Holub.

Součástí prodeje je také příchod Daniela Koska, který míří do Tábora na hostování s opcí. Dvacetiletý obránce má za sebou hostování v Liberci či Bohemians 1905. „Daniel nám pomůže ještě více zkvalitnit hru na levé straně hřiště,“ sdělil Holub.

Brožek hledá v Africe talentované fotbalisty pro Slavii. V Nigérii musíte vědět, kam cestujete, říká

Cestuje nejen po státech Guinejského zálivu a hledá pro pražskou Slavii zajímavé fotbalové talenty. Miloslav Brožek, jenž byl u příchodu Abdallaha Simy do Česka, přijal atraktivní nabídku a pro českého mistra v Africe hledá perspektivní hráče. V...

Pro Táborsko je dohoda skvělou vizitkou. Nejde zdaleka o první přestup z tohoto města do první ligy, doposud však šlo hlavně o zahraniční hráče. 

„Markovým přestupem přichází odměna za investování financí a času do trenérů mládežnických týmů. Je to také odměna po minulé i současné vedení klubu. Ukazuje se, že práce s mládeží má smysl. O Táborsku bylo známo, že posílá do první ligy i do světa zahraniční hráče – Traoré, Condé, Sima. Teď nastal čas i pro naše talentované odchovance. Marek je důkazem, že z našeho klubu není nutno odcházet v žákovských letech, ale je možné se rozvíjet v domácích podmínkách. Budeme i nadále podporovat další rozvoj a implementaci hráčů z SCM do A týmu,“ shrnul filozofii klubu Holub.

 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC MAS Táborsko

Štítky fotbal, táborsko, jižní čechy, sport, přestupy, SK Slavia Praha, okres Tábor, Daniel Kosek, Marek Icha, Vlašim, Josef Holub, přestup, FC MAS Táborsko, Facebook, FC Slovan Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia získala Ichu z Táborska, opačným směrem míří Daniel Kosek  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.