Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Fotbalisté Táborska nestihli zápas kvůli nehodě na dálnici. Soupeř se zlobí, věc řeší disciplinární komise

Nehoda na dálnici způsobila, že se fotbalisté Táborska nestihli včas dostat na utkání v Chrudimi. Událost spustila výměnu názorů skrze klubové weby. Jihočeši tvrdí, že začali věc řešit včas, podle soupeře ale nevyužili veškeré možnosti. Okolnosti prošetřuje Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA).

Zápas Táborska s Chrudimí se měl hrát včera od 16:30 hodin. Jihočeši ale výkop utkání nestihli. Jejich autobus totiž na několik hodin uvízl v koloně aut. To nakonec spustilo výměnu názorů skrze klubové weby. Když zástupci Táborska věděli, že zápas nestihnou, začal vedoucí mužstva komunikovat se zástupci Fotbalové asociace České republiky a soupeřem, píše se v prohlášení.

Autobus podle předsedy správní rady Ondřeje Dvořáka vyrazil s dostatečným časovým předstihem. Cestu po dálnici zvolili Jihočeši kvůli většímu pohodli, aby se autobus vyhnul silnicím nižších tříd. Táborsko zároveň přiznalo, že třetina kádru je z Prahy, kde hráči měli přistoupit. „Rozhodla vyšší moc, byli jsme ve špatném čase na špatném místě,“ vzkázal Dvořák. 

Událost řeší disciplinární komise

Zatímco Táborsko je v druhé lize jedenácté, Chrudim se nachází na předposlední sestupové pozici. Východoceši vyjádřili na svém webu nespokojení. „V 15:30 nám Táborsko dalo na vědomí, že na utkání nedorazí z důvodu dopravní situace na dálnici D1. Dle mého názoru Táborsko nevyužilo všechny možnosti, jak se k utkání dostavit. Pro mě je nepochopitelné, že z Tábora do Chrudimi zvolí klub cestu přes dálnici D1,” sdělil člen správní rady MFK Chrudim Tomáš Linhart.

„Je zarážející, že půl hodiny před oficiálním začátkem zápasu se na sociálních sítích FC MAS Táborsko objeví náhradní termín neodehraného utkání, když má o náhradním termínu rozhodnout řídící orgán soutěže po dohodě obou klubů. O osudu neodehraného utkání rozhodnou příslušné orgány,” přidal v prohlášení. 

Budějcká Drbna se proto obrátila na Štěpána Hanuše, mluvčího LFA. Ten potvrdil, že bude věc řešit disciplinární komise. „Ligová fotbalová asociace se tím zabývá, řídící úsek soutěže zajišťuje podklady k rozhodnutí a předává to na disciplinární komisi,“ informoval. 

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky fotbal, táborsko, Chrudim, autobus, doprava, okres Tábor, dálnice, disciplinární komise, Ligová fotbalová asociace, fotbalista, Česko, Dálnice D1, FC MAS Táborsko, MFK Chrudim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Táborska nestihli zápas kvůli nehodě na dálnici. Soupeř se zlobí, věc řeší disciplinární komise  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.