Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

VIDEO: Schick ze Čkyně. Fotbalista Bujok skóroval v I.A třídě z půlky hřiště

Krásný gól si o víkendu připsal Gustav Bujok, který hraje I.A třídu za Čkyni na Prachaticku. Při venkovním utkání na hřišti Plané fotbalista napálil z půlky hřiště míč, který doletěl za záda domácího brankáře.

Od sobotního utkání přijímá třicetiletý Gustav Bujok řadu gratulací. „Za ty rozhovory asi budu muset dát něco do kasy,“ směje se střelec dvou branek v utkání, které jeho tým vyhrál 2:1. 

Obě trefy si připsal Bujok a hlavně ta vítězná byla výstavní. „Podíval jsem, kde je brankář, a vystřelil. Přišlo mi lepší do toho prásknout než za míčem běžet. Když jsem do něj kopnul, měl jsem dobrý pocit a věřil, že to poletí dobře. Brankář pak ztratil orientaci a spadlo to tam,“ líčí Bujok situaci ze 67. minuty.

Nic zvláštního mu hlavou neproběhlo, celá akce trvala jen pár vteřin. Míč přeletěl půlku hřiště a zapadl přesně do brány a záda brankáře Plané. Fotbalisté Čkyně parádní trefu nahlas oslavili a vedení už udrželi. 

Nejen spoluhráči pak Bujokovi připomněli gól českého reprezentanta Patrika Schicka, který se z půlky hřiště trefil proti Skotsku při evropském šampionátu. „Já moc hezké góly nedávám, takže tenhle byl asi nejhezčí,“ vypráví jeho autor. 

Gustav Bujok je hlavně rád, že si jeho tým odvezl z Plané tři body. „Konec prvního poločasu byl od nás vlažnější a soupeře jsme pouštěli do šancí. Druhý gól nám hodně pomohl a to je hlavní,“ říká. 

Gustav Bujok nyní působí v SK Čkyně. Foto: archiv G. Bujoka

Do Čkyně přestoupil Bujok nedávno a působení si zatím užívá. Přispívají k tomu i fanoušci, kteři v Plané vytvořili hlasitou kulisu. „Ta podpora je ohromná, jezdí s námi na venkovní zápasy a ženou nás. Tohle jsem asi ještě nezažil,“ líčí hráč, který v minulosti působil v okresním přeboru a do Čkyně vyrazil za novou výzvou. 

Čkyně vyhrála pět posledních utkání a tým se odrazil od sestupových pozic. Nyní drží v 1. A třídě 7. místo se 26 body.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky Čkyně, fotbalista, Patrik Schick, Planá, okres Prachatice, okresní přebor, Skotsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Schick ze Čkyně. Fotbalista Bujok skóroval v I.A třídě z půlky hřiště  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.