Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Táborsko si čtyři zápasy před koncem sezony zajistilo působení ve druhé lize

Fotbalové Táborsko si uplynulý víkend zajistilo působení v druhé nejvyšší soutěži. Jihočeši porazili Ústí nad Labem 3:0 a čtyři kola před koncem mají jistotu záchrany. Vedení klubu se díky tomu může začít chystat na nadcházející sezonu.

Vstup do jarní části Táborsko nemělo ideální. Pak ale tým neprohrál šest utkání v řadě, díky čemuž si zajistil s předstihem jistotu záchrany. Včera šňůra skončila, když Táborsko prohrálo v Chrudimi 0:1. 

„Podařilo se nám zajistit si záchranu, ale nejsem spokojený, protože jsme včera neuspěli v Chrudimi. Kdybychom vyhráli, mohli jsme se posunout na šesté místo. Výkon nebyl dobrý,“ řekl redakci výkonný ředitel Martin Vozábal

Nyní se tak Táborsko nachází s 36 body na devátém místě. „Samozřejmě se nám všem ulevilo, když máme jistotu záchrany s předstihem. Můžeme se jako klub začít připravovat na nadcházející sezonu,“ uvedl Vozábal.

Táborsko posílil mladík ze Švýcarska. Krátce po střídaní si připsal vítěznou trefu

Tři nesmírně důležité body si odvezlo druholigové Táborsko z Prostějova. Zápas rozhodl v závěru utkání devatenáctiletý fotbalista Anis Mrsic, který do klubu přišel před nedávnem. Na hřiště se Švýcar dostal mimo jiné díky marodce a pomohl...

Klub tak bude řešit rozpočet a s tím související sponzory. „Musíme být aktivní. Chceme být připraveni, abychom věděli, s čím můžeme hospodařit. Nechceme mít závazky, které nebudeme schopni splnit,“ ubezpečil Vozábal. 

Klub bude řešit také skladbu kádru. Do týmu před nedávnem přišli mladý švýcarský útočník Anis Mrsic a senegalský fotbalista Mandione Thioub. Počítá se ale i s odchody. Smlouvu do června letošního roku má například Slovinec Kevin Žižek. 

Po sezoně klub opustí David Krch, Petr Javorek a Martin Janáček, kteří v klubu hostují z českobudějovického Dynama. „Co se týče budoucnosti, tak vám bohužel nedokážu říct nic bližšího. Sám nad tím nepřemýšlím a soustředím se na tréninky a na zápasy. Myslím, že na to bude dost času po sezóně,“ reagoval pro klubový web Táborska osmnácitletý David Krch, který si na jaře užívá dostatek herního prostoru.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Táborsko

Štítky fotbal, táborsko, tábor, sport, okres Tábor, SK Dynamo České Budějovice, FK Ústí nad Labem, Martin Vozábal, Chrudim, Petr Javorek, Kevin Žižek, Martin Janáček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborsko si čtyři zápasy před koncem sezony zajistilo působení ve druhé lize  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.