Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Rána v závěru. Slovan nevyužil řadu šancí, nakonec přišel proti Budějovicím o vítězství

Liberečtí fotbalisté se ve třetím kole utkali s Českými Budějovicemi. A i když byli celý zápas lepší, vedli brankou Van Burena a měli mnoho slibných příležitostí, nakonec mají jen bod. Hosté totiž v samém závěru po zaváhání brankáře Vliegena vyrovnali a oba týmy se nakonec po výsledku 1:1 rozešly smírně.

Jako první zahrozili hosté, k míči se na hranici vápna dostal Čmelík, jenže Vliegen byl připraven. Poté se ukázali domácí, po dobré kombinaci se míč odrazil ke Kozákovi, jeho ránu ale srazila hostující obrana.

Ve 22. minutě už se skóre měnilo. Frýdek pálil z hranice vápna, Šípoš míč neudržel a pohotový Van Buren skóroval – 1:0. O dvě minuty z velké dálky napřáhl Frýdek a míč se snesl jen těsně vedle tyče Šípošovy brány.

Liberec byl aktivnější, hosté se v dalších minutách převážně bránili. Ve 33. minutě. Dobře pálil Červ. Hosté se osmělili až ve 39. minutě, rána Škody ale šla vysoko nad. Poté se ukázal znovu Frýdek a jeho přízemní rána nadělala Šípošovi velké problémy. Ve 42. minutě se k velkému sólu odhodlal Plechatý, který nakonec centroval z levého křídla a jeho nabídka nakonec jen proletěla vápnem hostí.

Do druhé půle udělali hosté dvě změny, obraz hry se ale nezměnil. Domácí byli aktivnější, hrozili, dobře pálil Kozák a po hodině hry křižnou ranou jen těsně minul Matoušek. Liberec pokračoval v nápaditých akcích, druhou branku se mu ale nedařilo přidat.

V 73. minutě se to podařilo, trefil se i druhý hráč s budějovickou minulostí, jenže Talovjerov byl v ofsajdu a branka neplatila. Až poté se do zakončení dostalo Dynamo. Po standardce šla hlavička na Vliegena, ten si s ní ale poradil.

Budějovice v závěru otevřely hru ve snaze o vyrovnání, jenže domácí díky tomu měli více místa na brejky. Takových situací měli hned několik, žádnou ale nedotáhli do zakončení. A tak mohl přijít trest. Hellebrand v 85. minutě napřáhl za vápnem a Vliegen měl co dělat, aby míč vytlačil mimo bránu.

A trest nakonec opravdu přišel. Byla to branka prakticky stejná, jako v prvním poločase do sítě Šípoše. Švec napráhl z velké dálky, Vliegen jeho ránu jen vyrazil a Havel v 90. minutě vyrovnal. I přes velkou převahu domácích si tak nakonec oba týmy body rozdělily.

Slovan Liberec - Dynamo Č. Budějovice 1:1 (1:0)

Branky: 22. Van Buren - 90. Havel. Žluté karty: 90+2. Mara - 16. Sladký, 69. Hora. Diváci: 4258. Rozhodčí: Orel – Arnošt, Kotalík

FC Slovan Liberec: Vliegen – Gebre Selassie, Talovjerov (84. Pourzitidis), Plechatý – Mikula, Doumbia (75. Rondić), Frýdek, Červ (75. Mara), Preisler – van Buren (84. Rabušic), Kozák (57. Matoušek)

SK Dynamo Č. Budějovice: Šípoš – Havel, Králik, Broukal – Sladký, Grič (46. Švec), Hora, Čolić (69. Matoušek) – Čmelík, Škoda (69. Hais), Potočný (46. Hellebrand)

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, budějovice, dynamo, SK Dynamo České Budějovice, FC Slovan Liberec, HC Dynamo Pardubice, Bílí Tygři Liberec, HC Škoda Plzeň, Theodor Gebre Selassie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rána v závěru. Slovan nevyužil řadu šancí, nakonec přišel proti Budějovicím o vítězství  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.