Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Fotbalisté Plzně v nastavení vydřeli výhru 1:0 v Budějovicích, rozhodl Mosquera

Fotbalisté Plzně po úterním postupu do skupiny Ligy mistrů vydřeli vítězství 1:0 v Českých Budějovicích. Obhájce titulu rozhodl dnešní zápas pátého ligového kola až ve čtvrté minutě nastavení, kdy se po rohovém kopu trefil hlavou střídající Jhon Mosquera.

Západočeši v lize potřetí po sobě zvítězili a protáhli soutěžní neporazitelnost už na 32 zápasů. Viktoria, která má k dobru odložený duel s Brnem, minimálně na několik hodin poskočila do čela neúplné tabulky. Dynamo naopak po dvou remízách prohrálo a čtyři kola čeká na vítězství. Jihočeši nad Plzní v nejvyšší soutěži nevyhráli už 22 utkání po sobě.

Trenér Viktorie Bílek udělal hned pět změn v základní sestavě oproti úterní vítězné odvetě 4. předkola Ligy mistrů s Karabachem. Podruhé v sestavě dostal na stoperu šanci Tijani, na hrotu útoku nastoupil bývalý hráč Dynama Bassey a pozici ofenzivního středního záložníka zaujal Jirka. Kouč Jihočechů Weber vyměnil brankáře a mezi tyčemi se poprvé v lize představil Janáček. V úvodní půli ale příliš práce neměl.

Západočeši sice působili aktivnějším dojmem, ale v improvizované sestavě se často dopouštěli nepřesností. Hned v úvodu pálil nad hostující Pilař, další šance ale měli hosté až v závěru úvodního dějství. Nejprve Basseyho pokus v poslední chvíli zblokoval Havel, o chvíli později pak domácí v rozehrávce lehkovážně ztratili míč, ovšem Bucha v úniku tísněn Broukalem vůbec nevystřelil a Janáček sebral balon. Do druhé půle vstoupili Jihočeši aktivněji a v 55. minutě byli kousek od vedení.

Čoličův dlouhý aut se dostal skrz vápno až ke Sladkému a ten hlavou zblízka trefil tyč. Kouč Viktorie Bílek následně hned třikrát střídal a na trávník poslal čerstvé Kopice, Mosqueru a Chorého. Favorit měl vzápětí dvě velké šance k vedení. Jemelkovu ránu pod břevno ale vytáhl Janáček a po následném rohu hlavičkoval Chorý těsně vedle. Plzeňští stupňovali tlak, neprosadili se však ani v 75. minutě, kdy Buchovu ránu vyrazil Janáček a po centru hlavičkoval nad Mosquera.

O čtyři minuty později už Západočeši dotlačili míč do sítě, gól přesto nakonec neplatil. Po Mosquerově centru totiž Chorý poslal balon do branky rukou a sudí Hocek po zásahu videorozhodčího trefu neuznal. Plzeňští se ale nakonec vítězného gólu přece jen dočkali. Ve čtvrté z pěti nastavených minut nacentroval z rohového kopu Čermák a další střídající hráč Mosquera hlavičkou k tyči nedal Janáčkovi šanci. Viktoria vyhrála 1:0 stejně jako v posledním vzájemném duelu na půdě Dynama.  

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky dynamo, fotbal, plzeň, sport, FC Viktoria Plzeň, Jhon Edison Mosquera Rebolledo, SK Dynamo České Budějovice, Liga mistrů UEFA, fotbalista, HC Dynamo Pardubice, FC Zbrojovka Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Plzně v nastavení vydřeli výhru 1:0 v Budějovicích, rozhodl Mosquera  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.