Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jihočeské derby rozhodla branka v závěru. Musiol se trefil třikrát a vede tabulku střelců

Hned několik zajímavých momentů přinesl uplynulý víkend na fotbalových trávnících. Písek se odlepil ode dna třetí ligy, kde naopak zůstává B tým Dynama. V divizní soutěži se utkali fotbalisté Katovic a Českého Krumlova, diváci viděli krásný gól z přímého kopu i rozhodující branku v 89. minutě. Tabulce střelců i nadále kraluje Zbyněk Musiol z Lomu.

Do klidnější situace se mohlo dostat druholigové Táborsko, které v Praze vyzvalo Duklu. O výhře domácích však rozhodl jedinou brankou David Kozel. V závěru utkání pak dostal červenou kartu útočník Jihočechů Martin Nešpor. 

Trenérovi Romanu Nádvorníkovi se utkání hodnotilo těžko. „Převažuje velké zklamání. Jednoznačný závěr je, že tento zápas jsme vůbec neměli prohrát, minimálně jsem v něm měli remizovat, ale jsem přesvědčen, že jsme měli na to získat tři body. Co my však nedáme za příležitosti, to je neuvěřitelné. Hráčům - až na koncovku - nemám co vytknout, hra byla dobrá,“ řekl pro klubový web. 

Tým podle něj tvoří hlavně defenzivní hráči a v ofenzivě Jihočeši tápou. „Gól jsme dostali krátce po přestávce vinou nekoncentrovanosti, přitom se o tom v kabině bavíme, abychom neprospali začátek. Také ve druhém poločase jsme měli tři jasné gólovky. Kdy si vytvoříte za zápas šest příležitostí? Nebodovat na Dukle, to je obrovská škoda. Dostáváme sami sebe do zbytečného stresu a teď nám nezbývá než doma v neděli 23. října porazit Varnsdorf,“ dodal Nádvorník.

Kalousek se trefil už sedmkrát

Nevydařený víkend má za sebou rezerva Dynama v ČFL. Jihočeši vyzvali venku Přeštice. V základní sestavě nechyběli Jakub Matoušek, Jiří Kladrubský či Nicolas Penner, ani to ale nestačilo. Jedinou branku zaznamenali hosté v 23. minutě, když se trefil Černý. 

„V Přešticích jsme dobývali dobře organizovanou obranu soupeře. Hráli jsme po šestnáctku a šance jsme si nevytvářeli, protože jsme si v poslední části hřiště, kde se zápas rozhoduje, nerozuměli. To byl hlavní důvod, proč jsme nedokázali z dobré hry ve středu hřiště vytěžit gólové příležitosti,“ reagoval trenér Dynama Dušan Žmolík.

Dařilo se naopak Písku, kam přijel B tým Dukly Praha. Domácí vyhráli 3:1 a opustili tak sestupovou příčku. Jihočeši o své výhře rozhodli ve druhém poločase. Hned dvakrát se prosadil Marek Kalousek, který se v letošní sezoně trefil už sedmkrát. „Nakopl nás vyrovnávací gól. My jsme si ale za ním šli a věřil jsem, že je to jen otázka chvíle, kdy se nám ho podaří dát. Pak se nám podařilo přidat ještě další dva navrch,“ shrnul trenér Písku Milan Nousek

V divizní soutěži bylo na programu jihočeské derby. Fotbalisté Katovic přivítali Český Krumlov a diváci se nenudili. V 63. minutě zahrál krásný přímý kop hostující Kabele, který střelou překonal zeď hráčů v modrém a vyrovnal na 1:1. Domácí ale nakonec vyhráli, když v 89. minutě skóroval Habor. 


Branky v utkání Katovice - Český Krumlov.

Povedené představení mají za sebou také fotbalisté z Lomu. Ti si doma bez potíží poradili 4:1 s Horní Břízou. Hned třikrát se trefil Zbyněk Musiol, čtvrtou branku přidal Martin Slavík. Musiol je zároveň dosavadním lídrem tabulky střelců, v divizní soutěži se prosadil už třináctkrát. Ligu nyní vede Lom, hned za ním jsou druhé Katovice. Krumlov drží sedmou příčku a Soběslav se po výhře nad Klatovy posunula na devátou pozici.

Ohodnoť článek

Foto FC Silon Táborsko

Štítky fotbal, jižní čechy, výsledky, divize, táborsko, Písek, Katovice, lom, soběslav, Český Krumlov, Zbyněk Musiol, HC Dynamo Pardubice, fotbalista, soutěž, FK Dukla Praha, HC Dukla Jihlava, Roman Nádvorník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské derby rozhodla branka v závěru. Musiol se trefil třikrát a vede tabulku střelců  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.