Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dynamo doma padlo s Hradcem Králové

Střelecký ostrov hostil ve třináctém kole FORTUNA:LIGY utkání mezi českobudějovickým Dynamem a hradeckými Votroky. Svěřenci kouče Jozefa Webera se vezli na vítězné vlně a po výhře v Teplicích a středečním triumfu v MOL Cupu chtěli na tyto povedené výsledky navázat. To se bohužel nepovedlo, pro tři body si dokráčel hostující Hradec Králové.

Úvodní minuty nic zajímavého nepřinesly a fanoušci si tak museli počkat na první šanci zápasu do druhé desetiminutovky. Rohový kop Hradce si na úrovni penalty našel Vašulín, který však špatně načasoval odraz a následná hlavička tím pádem prolétla o pořádný kus vedle pravé tyče Janáčkovy brány. Hned na to si na rohu vápna vytvořilo standartní situaci i Dynamo, s Potočného následným centrem si ale obrana Hradce poradila. Zajímavou situaci si pak ve 23. minutě připravili Votroci. Vojtěch Smrž se dostal k přihrávce, ale jeho střela z hranice pokutového území těsně minula tyč budějovické brány. 

Na druhé straně zavařil hostujícímu brankáři domácí kapitán Králik, ten přetažený rohový kop Čoliče nadvakrát vracel do ohně, míč nakonec ale skončil v náruči gólmana Reichla. Největší šance utkání přišla pět minut před poločasovou přestávkou. Hradecký hráč Kubala dostal skvělou přihrávku za obranu a vypálil z první. Jeho pokus měl mířit do levého horního roku, letěl však těsně vedle něho. V nastavení prvního dějství ve po rohovém kopu Dynama spadl ve vápně Havel a domácí se dožadovali penalty. Rozhodčí ale po konzultaci s videorozhodčím zůstal v klidu, pokutový kop nenařídil a za stavu 0:0 se šlo do kabin. 

Druhé dějství začalo pro budějovické fotbalisty nedobře. Ve 48. minutě Havel fauloval protihráče a za svůj zákrok viděl žlutou kartu. Následně ale hlavní rozhodčí dostal pokyn, aby šel celou situaci přezkoumat na monitor, zda se nejedná o červenou kartu. A tak tomu skutečně bylo, sudí svůj verdikt změnil a Havel šel předčasně do sprch. Další nepříjemná chvíle pro Budějovice přišla o pět minut déle, když skóre zápasu otevřel Filip Kubala. Ten si naběhl za obranu na dlouhý balon a pohotově uklidil k tyči, 1:0 pro Hradec. Soupeř z Hradce byl na koni a znovu trestal. Vašulín dobrým pasem vybídl opět Filipa Kubalu, který byl v šestnáctce Jihočechů neomylný, nekompromisně zavěsil a Votroci vedli už o dva góly. 

Na hráčích v černobílých dresech bylo znát, že hrají v deseti lidech, Reichlovu branku ohrožovali pouze ojediněle. Třetí a poslední gól zápasu měli na starost opět svěřenci trenéra Koubka. Jeho jmenovec Matěj Koubek využil rychlého hradeckého brejku, naběhl si na přihrávku Kubaly a z blízkosti napálil míč za záda Martina Janáčka. Hradečtí v tu chvíli vedli 3:0 a tímto výsledkem zápase také skončil. Dynamo v lize na podzim stále nevyhrálo a bude muset čekat dále.

SK Dynamo ČB - Hradec Králové 0:3 (0:0)

Branky: 53. a 65. Kubala, 88. Koubek, Žluté karty: Čmelík - Kučera, Koubek, Červené karty: Havel, Rozhodčí: Křepský – Horák, Antoníček, Diváci: 3472

Dynamo ČB: Janáček – L. Havel, Broukal, Králik (C) – Čolić, Čavoš, Hora (72. Sladký), P. Hellebrand (55. Sluka), Skovajsa – Potočný (55. Mic. Škoda), Zajíc (46. Čmelík).

Hradec Králové: Reichl – Ja. Klíma, Čihák, Smrž – Gabriel, Kodeš, J. Kučera, Ryneš – Rada (C) (76. P. Dvořák) – Vašulín (82. Koubek), F. Kubala (90+1. O. Ševčík).

Ohlasy trenérů:

Jozef Weber (trenér Dynama): „Další domácí prohra. Musím říct, že jsem rozladěný. Věděli jsme, že k nám přijede těžký soupeř, kterému se musíme vyrovnat. A to se nám docela dařilo. Do druhého poločasu jsme poslali střídající hráče a věřili jsme, že naše chvilka můžeme přijít. Ale pak přišla červená karta, utkání se změnilo z pohledu taktiky a pak také stavu. Jsem naštvaný, že jsme to neudrželi, čtyři, pět minut. I v deseti se dalo hrát. Pak jsme hru otevřeli, soupeř nás trestal. Je to krutý výsledek.“

Miroslav Koubek (trenér Hradce Králové): „Velmi cenné vítězství. Možná teď domácí neměli úplně dobré výsledky, ale mužstvo považuji za velice dobré. Což dokazuje v zápasech venku. O to víc si toho vážíme. Úvod nám nevyšel, ale ustáli jsme to a postupně jsme se dostávali do hry. Prospěla nám situace, kdy dostal domácí hráč červenou kartu. Vycítili jsme šanci, kterou jsme dokázali využít. Budějovice se ani v jednom okamžiku nevzdaly, chtěly dát kontaktní gól, ale podržela nás obrana.“

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky sport, fotbal, Dynamo, Budějce, ČB, zápas, Fortuna liga, FC Hradec Králové, SK Dynamo České Budějovice, Střelecký ostrov, Filip Kubala, Jozef Weber, 1. česká fotbalová liga, FK Teplice, MOL Cup, Miroslav Koubek, Martin Janáček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo doma padlo s Hradcem Králové  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.