Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Musiol nastřílel už 15 branek. Lom a Katovice dál bojují o vedení v divizní soutěži

Zatímco fotbalisté B týmu Dynama a Písku ve třetí lize prohráli, v divizní soutěži se jihočeským zástupcům dařilo. Jednoznačnou výhru si připsal Lom stejně jako Katovice, a tak se oba týmy i nadále přetahují o první místo.

V druhé lize vyrazilo Táborsko do Vlašimi. Jihočeši si odvezli bod za remízu 2:2. Za Jihočechy se prosadil Jan Mach, druhý gól hostů padl po vlastní brance. Ještě do konce prvního poločasu ale Vlašim vyrovnala a druhý poločas gólové zakončení nenabídl. Táborsko je tak třetí od konce. Do zimní přestávky vyzve doma rezervu Olomouce a poté nastoupí proti B týmu Slavie Praha.

Ve třetí nejvyšší soutěži chtěli navázat na povedené výkony fotbalisté Písku. Ti ale doma prohráli s Admirou Praha 0:2. Obě branky padly ve druhém poločase. Dvě žluté karty navíc viděl stoper Musa Itopa, který šel v 86. minutě do sprch.

„Byl to hrozně těžký zápas. Admira hraje silový fotbal plný soubojů, my jsme se tomu nechtěli přizpůsobit, ale také jsme nechtěli být biti, takže jsme taky v některých soubojích přitvrdili. Řekli jsme si, že v určitých fázích hry budeme hrát jednoduše. A to jsme nedělali a dostávali se tím pod tlak, pramenily z toho chyby. Přišly v těch nejhorších momentech, v přechodové fázi hry, kdy jsme byli po naší ztrátě potrestáni ze dvou brejků. Hráče jsme na to připravovali celý týden. Jsem z toho zklamaný, protože to byl podle mě remízový zápas,“ zhodnotil zápas pro klubový web trenér Milan Nousek mladší. 

Jediná branka rozhodla o prohře B týmu Dynama, které venku vyzvalo rezervu Bohemians 1905. Jihočeši byli v některých pasážích hry aktivnější, ale z gólu se nakonec radoval v 63. minutě Zeman. Na to už odpověď nepřišla. Dynamo je nyní předposlední, Písek drží deváté místo. 

Musiol se trefil dvakrát

Gólové hody sledovali fanoušci divizního fotbalu. Lom doma rozprášil Klatovy 6:1 a dvěma brankami se na tom podílel Zbyněk Musiol. Ten si letos ve 13 zápasech připsal už 15 branek. „To je to jediné, co nás mrzí, tedy že jsme to nedohráli s nulou vzadu. Jinak to ale z naší strany bylo super a jsem spokojený jak s výsledkem, tak s předvedenou hrou,“ shrnul pro klubový web trenér Sokolu Lukáš Zeman.

Lom má nyní 26 bodů stejně jako Katovice. Aktuálně druhý tým tabulky doma vyzval Mariánské Lázně vyhrál 5:1. Hosté na úvodní branku stihli zareagovat, poté ale domácí nastříleli čtyři branky a vyhráli. Dvě trefy si připsal domácí Uher, který se letos trefil sedmkrát a je nejlepším střelcem Katovic. Katovice zapisují už šestou domácí výhru za sebou. 

Dobrou zprávou bylo také vyšetření Dominika Štěcha, který střídal kvůli zranění, nakonec ale týmu dlouho chybět nebude. „Hlásím, že mám ruku jen pohmožděnou. Jsem v pořádku a všechny zdravím. Díky všem fanouškům, co dnes přišli a opět nám pomohli ke třem bodům. A my jako tým jedeme dál,“ vzkázal Štěch přes klubový facebook. 

Hrálo se také jihočeské derby. V něm Soběslav porazila 2:0 Český Krumlov. Oba týmy jsou nyní v tabulce těsně vedle sebe, Soběslav je osmá, Krumlov drží jako nováček soutěže deváté místo. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Otava Katovice

Štítky fotbal, jižní čechy, výsledky, divize, táborsko, Písek, Katovice, lom, soběslav, český krumlov, soutěž, Zbyněk Musiol, HC Dynamo Pardubice, okres Tábor, Vlašim, Lukáš Zeman, SK Sigma Olomouc, Jan Mach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Musiol nastřílel už 15 branek. Lom a Katovice dál bojují o vedení v divizní soutěži  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.