Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Táborsko testuje mladíky z Plzně či Liberce. Dorazila posila z Emirátů

Hned několik nových tváří o víkendu obléklo dres druholigového Táborska. Jihočeský klub při utkání Tipsport ligy vyzkoušel mladíky ze Slovanu Liberec či Viktorie Plzeň. První zimní posilou se má stát útočník Jakub Šašinka, ten naposledy působil ve Spojených arabských emirátech.

Táborsko vyzvalo v sobotu Bohemians a z termínu utkání nebyl nadšený trenér Jihočechů Roman Nádvorník„Termíny zápasů nejsou úplně šťastné. Tipsport Cup, pokud byl v lednu, sloužil k tomu, aby týmy z druhé ligy měly kvalitní soupeře a aby vyzkoušely hráče, které chtějí přivést. V listopadu a v prosinci vám těžko někdo někoho uvolní. Nám se naštěstí podařilo tři mladé hráče na zkoušku získat,“ řekl pro klubový web

Koho druholigový klub testuje? V Táboře je devatenáctiletý záložník Viktorie Plzeň Alexandr Sojka. Ten si letos ve třetí lize připsal tři branky a sedm asistencí za rezervu Plzně. Zahrál si také UEFA Youth League, kde proti Bayernu Mnichov nahrál na tři branky. 

Dalším testovaným hráčem je jedenadvacetiletý defenzivní záložník Radim Černický. Ten doposud sbíral zkušenosti hlavně ve třetí lize za B tým Slovanu Liberec. Jednou ale naskočil za A tým do utkání Evropské ligy a má za sebou také hostování v týmu Al-Dhaid ze Spojených arabských emirátů. Trojici uzavírá devatenáctiletý krajní záložník Oldřich Prágr z brněnské Zbrojovky. 

Dres Táborska v sobotu oblékl také sedmadvacetiletý útočník Jakub Šašinka, odchovanec ostravského Baníku. Hrál také za Karvinou, Příbram či slovenský Poprad. Loni se stal posilou řeckého klubu AEP Kozanis a naposledy hrál za již zmíněný klub Al-Dhaid ze Spojených arabských emirátů. Jihočeši Šašinku brzy představí jako první zimní posilu, potvrdil klub. Do Tábora se pak po hostování v Písku vrací nigerijský stoper Musa Itopa.

Další utkání je na programu 30. listopadu, kdy Táborsko vyzve Viktorii Žižkov. Hned 3. prosince se Jihočeši střetnou s Libercem. Poté je čeká od 9. prosince dovolená.

Ohodnoť článek

Foto FC Silon Táborsko

Štítky táborsko, fotbal, přestupy, šašinka, test, viktoria plzeň, slovan liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborsko testuje mladíky z Plzně či Liberce. Dorazila posila z Emirátů  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.