Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dynamo testuje dva nové hráče. Sluka míří na reprezentační sraz

Fotbalisté Dynama pokračují v přípravě před plánovanou zimní dovolenou. Čeká je ale ještě přípravné utkání v Rakousku. S kádrem se připravují dvě nové tváře. Delší podzim pak bude mít Slovák Sluka, který se připojí k reprezentačnímu výběru.

Z hostování se stal přestup. Čmelík je hráčem Dynama

Českobudějovické Dynamo si pojistilo slovenského fotbalistu Lukáše Čmelíka. Šestadvacetiletý hráč na podzim hostoval na Střeleckém ostrově z Karviné, v listopadu na jeho přestup klub uplatnil opci. Bývalý hráč Žiliny podepsal smlouvu do roku 2025.

Jihočeši nyní podstupují poslední tréninky před plánovanou dovolenou. Na ní se rozjedou už tento týden. Ještě před volnem mají ale na programu přátelské utkání. V pátek vyzvou rakouský Ried z nejvyšší soutěže. 

Tam trenéři pravděpodobně vyzkouší i dvě nové tváře. S kádrem se totiž nyní připravují Adam Vlasák a Marcel Čermák. První jmenovaný je jedenadvacetiletý útočník, který v uplynulých letech působil v pražské Slavii. Nyní hraje třetí ligu za Hostouň, kde posbíral v 15 zápasech sedm branek a dvě asistence. 

Více zkušeností má čtyřiadvacetiletý záložník Marcel Čermák. Toho zná dobře trenér Tomáš Zápotočný, který ho vedl v druholigové Příbrami. Také Marcel Čermák působil dřívě v akademii Slavie, odtud zamířil do Slovinska, kde strávil dva roky a za Aluminij odehrál v nejvyšší soutěži 58 zápasů. O jejich budoucnosti se jedná, informoval klub na twitterovém účtu. 

Podzim si prodlouží obránce Branislav Sluka. Ten si totiž vysloužil pozvánku do slovenské reprezentace. „Je to super pocit, jsem ohromně šťastný. Nedá se na to nic říct, že je to nepopsatelné. Vždycky to byl můj sen. Chci se ukázat v co nejlepším světle a užít si to,“ uvedl pro klubový web

Sluka hrával za výběry U17, U18, U19, U20 a U21, za kterou odehrál celkem třináct zápasů. Pozvánka do A týmu mu přišla poprvé. Tým se sejde v Senici a trénovat tam bude od 4. do 9. prosince.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky české budějovice, dynamo, fotbal, branislav sluka, testy, marcel čermák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo testuje dva nové hráče. Sluka míří na reprezentační sraz  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.