Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tábor převezme fotbalový stadion v Kvapilově ulici, kde hraje druholigový klub

Město Tábor převezme do svého majetku fotbalový stadion v Kvapilově ulici. Ten nyní patří druholigovému klubu FC Silon Táborsko. Náklady na provoz a investice by pak platilo právě město. V novoročním rozhovoru na webu města to řekl starosta Štěpán Pavlík (Tábor 2020).

Jde o to, aby si obě strany řekly, co to znamená, když město stadion Kvapilova převezme do svého majetku. Na bedrech města pak bude asi přes milion korun ročně provozních peněz na údržbu a chod stadionu. Také se musí vyladit, jak to bude s reklamou, kterou může klub prodávat obchodním partnerům, ale už se bude jednat o městské plochy," řekl starosta Štěpán Pavlík.

Podle Pavlíka by tak město provozovalo takzvaný sportovní kampus. Jde o lokalitu, kde jsou v těsné blízkosti fotbalový stadion, sportovní hala, plavecký bazén a atletický areál. „Fotbalový stadion by také rovněž spadal pod organizaci Tělovýchovná zařízení města Tábor, která spravuje i ostatní sportoviště,“ uvedl Pavlík.

Výkonný ředitel klkubu Martin Vozábal Budějcké Drbně řekl, že věc ještě není definitivní. Téma se bude ještě projednávat. „Jsme ale rádi, že pan starosta a další lidé chápu, že je to v Česku běžná věc a není to za trest. Zároveň je správně, že je město obezřetné,“ sdělil Vozábal. 

Klub podle něj bude chtít, aby město v rámci svých možností investovalo do svého majetku. K převodu by mělo dojít příští rok. 

Klub FC Silon Táborsko delší dobu uvažuje o dostavbě další části tribuny pro sedící. „Projekt úplně nezavrhujeme, ale musíme zvážit, za jakých podmínek by to připadalo v úvahu,“ uvedl starosta.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Silon Táborsko

Štítky tábor, táborsko, fotbal, stadion, město, pavlík, vozábal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor převezme fotbalový stadion v Kvapilově ulici, kde hraje druholigový klub  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.