Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Widzew Lodž byl nad síly Dynama. Prohrálo 0:4

Druhé utkání na soustředění v tureckém Beleku mají za sebou fotbalisté Českých Budějovic. Po maďarském Vasasu se jim postavil do cesty třetí tým polské nejvyšší soutěže z Widzewu Lodž. Dynamo srazil čtyřmi brankami už v prvním poločase, ve druhém už se skóre neměnilo.

České Budějovice po těsné porážce s Vasasem doufalo, že na soustředění v Turecku potrápí také Widzew Lodž. Tomu zatím v tabulce polské Ekstraklasy patří třetí místo a prezentuje se velice dobrým fotbalem. Což Dynamo v zápase zjistilo. O první zajímavější situaci se sice postarali Jihočeši, po pouhých pár minutách se skácel ve vápně soupeře Jakub Švec, rozhodčí ale na penaltový puntík neukázal.

A tak dostal příležitost polský tým. V 17. minutě se skóre měnilo poprvé a zasloužil se o to Jordi Sanchez. Ještě hůře bylo z pohledu českobudějovického klubu za další čtyři minuty, kdy se poprvé v zápase prosadil Bartlomiej Pawlowski. Ten měl v prvních 45 minutách formu jako hrom, do sítě Dynama totiž dokázal procpat ještě dvakrát, přesněji ve 35. a 43. minutě a jeho tým tak díky jeho „one man show“ končil poločas s výrazným náskokem.

Trenéři Nikl se Zápotočným se rozhodli sestavu ve druhém poločase pozměnit a poprvé od jeho příchodu poslali na hřiště také nového nigérijského útočníka Quadriho Adedirana. Ten hýřil aktivitou, pracoval s balonem a střílel. Ani jemu se ale nepodařilo skóre zápasu zvrátit. Dynamo, které v zápase šetřilo některé opory, prohrálo s Widzewem Lodž 0:4.

„Z pohledu herních věcí jsme si poradili lépe se prvním poločasem než s druhým. Sice jsme dostali čtyři góly, což něco ukazuje a není to v pořádku, ale ve druhém poločase to nebylo dobré. Nedostali jsme gól, ale bylo to málo. Nebyli jsme nebezpeční v soupeřově šestnáctce. Výsledky v přípravě dobré nejsou, ale jsme na to zvyklí už z Příbrami, kde to bylo podobné. Určitě se nenecháme rozhodit, vím, že budeme daleko lepší,“ shrnul trenér Dynama Marek Nikl.

SK Dynamo České Budějovice - Widzew Lodž 0:4 (0:4)

Branky: 17. Sanchez, 21. Pawlowski, 35. Pawlowski, 43. Pawlowski

Sestavy: SK Dynamo: Šípoš – Králik (C), Grič, Švec, Škoda, Čavoš, Čoudek, Čermák, Čmelík, Sladký, Skovajsa. Střídali: Andrew – Havel, Broukal, Matoušek, Čolič, Adediran, Hellebrand. Widzew Lodž: Ravas – Szota, Žyro, Stepiňski (C), Nunes, Mato, Pawlowski, Hanousek, Terpilowski, Sanchez, Letniowski. Střídali: Wrabel – Lenart, Plichta, Zieliňski, Ciganiks, Kun, Shehu, Chorbadzhuyski, Zawadzki, Sypek, Zjawiňski.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, Lodž, soustředění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Widzew Lodž byl nad síly Dynama. Prohrálo 0:4  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.