Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pod námi se to hromadí a my jsme už potřebovali vyhrát, hodnotí Potočný vítězství nad Bohemians

Fotbalisté Dynama poprvé v jarní části nejvyšší fotbalové ligy bodovali. Vítězství proti pražským Bohemians jim vynesla branka z 84. minuty, kterou vstřelil Roman Potočný. V ligovém utkání se trefil poprvé od září, kdy byl jediným hráčem, který se trefil do sítě rozjeté Slavie.

„Je to pro nás hrozně důležité. Pod námi se to hromadí a my jsme už potřebovali vyhrát. Sice jsem dal gól, ale není to jen moje zásluha. Je to samozřejmě zásluha celého týmu. Jsem strašně rád za celý mančaft, že jsme to urvali,“ řekl po vítězném zápase s pražskými klokany Roman Potočný pro klubový web.

Branka padla po neproměněné šanci Adedirana. „Já jsem právě předpokládal, že to zase nedá, tak jsem za tím šel. Když nedal gól asi z pěti šancí, říkal jsem si, že to dopadne stejně a musel jsem ho dát já. Ale ono je úplně jedno, kdo ten gól dal. Příště ho třeba dá zase on,“ dodal Potočný se smíchem.

O důležitosti výhry mluvil po zápase také trenér Marek Nikl. „Je to pro nás strašně důležité vítězství. Byl to těžký zápas, Bohemka je nepříjemný soupeř, hraje jednoduše nahoru a tam to má dobře poskládané. V první půli na nás bylo vidět, že si doma ještě úplně nevěříme, hra nebyla dobrá, nebyli jsme moc nebezpeční. Druhá byla jiná, začali jsme hrát, přestali jsme se schovávat a postupně jsme přebírali kontrolu nad zápasem. O poločase jsme si řekli, že to tam dotlačíme. A to se povedlo. Jsme spokojení,“ uzavřel.

Ohodnoť článek

Foto Petr Tibitanzl

Štítky Roman Potočný, Bohemians 1905, SK Slavia Praha, SK Dynamo České Budějovice, Marek Nikl, fotbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pod námi se to hromadí a my jsme už potřebovali vyhrát, hodnotí Potočný vítězství nad Bohemians  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.