Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Táborsko uniká sestupu. Písek má za sebou osmigólovou přestřelku

Fotbaloví fanoušci se o víkendu nenudili a v zápasech jihočeských klubů viděli spoustu branek. Hned osm jich padlo při utkání Písku, který remizoval 4:4. Výhru si připsali také fotbalisté Táborska či suverénní Lom.

Fortuna:Národní liga

Fotbalisté Táborska si z Třince potřebovali odvést body a to se jim také povedlo. Po 24. minutách vedli už 2:0 díky trefám Kopřivy a Šašinky. Třinečtí pak dokázali snížit, ale tím už gólové zápisy skončily. Táborsko je tak 10. a stále může myslet i na první polovinu tabulky. Další utkání hrají Jihočeši doma v něděli 7. května od 17 hodin s Duklou Praha. 

„Měli jsme velice dobrý první poločas. Dali jsme dva góly po hezkých akcích. Měli jsme tam ještě další výborné akce, měli jsme dát ještě třetí gól, aby bylo po zápase. V poločase jsme nabádali, že je zápas stále otevřený. Bohužel jsme ale dostali gól po dlouhém autu, na což jsme se připravovali celý týden. Pak jsme měli štěstíčko....Kdyby to bylo 3:1, mohlo být po zápase. Hráčům ale musím poděkovat. Odehráli jsme dobrý zápas a zvládli jsme to,“ zhodnotil pro klubový facebookový profil trenér Roman Nádvorník

Fortuna ČFL A

Nenudili se fanoušci, kteří navštívili utkání v Hosotuni, kam přijeli fotbalisté Písku. Domácí vedli po půl hodině hry už 3:0, Jihočeši ale předvedli působivý výkon. Do poločasu stihli snížit na 3:2 a v 65. minutě vyrovnal Koreš. V 71. minutě šli domácí opět do vedení, ale hned o minutu později vyrovnával Voráček, který se trefil podruhé v utkání. Zápas nakonec skončil 4:4. 

„Pro nezaujatého diváka to byl jistě krásný fotbal. Vzhledem k tomu našemu špatnému začátku, a že jsme prohrávali 3:0, je bod určitě pro nás dobrý. Podařilo se nám vyrovnat, znovu jsme ale dostali gól na 4:3, vzápětí jsme ale dali na 4:4. Z tohoto pohledu je remíza úspěch, i když v závěru nechybělo mnoho, abychom dali pátý gól. Myslím si, že kdybychom ten úvod zvládli lépe a nepustili jsme domácí do takového náskoku, mohli jsme bojovat o vítězství. Z tohoto pohledu je to škoda,“ zhodnotil trenér Písku Milan Nousek pro klubový web

Jen jednu příčku od sestupu je po víkendu B tým českobudějovického Dynama. Ten prohrál s rezervou Viktorie Plzeň 1:4. Ve 14. minutě sice na 1:1 vyrovnával Bastl, ale tím gólový zápis Jihočechů skončil. Nyní jsou na 14. místě.

Fortuna Divize A

Zaváhání nepřipustil Lom, který dál vede divizní soutěž s dvanáctibodovým náskokem před druhou Soběslaví. Jihočeši doma porazili Komárov 2:0, když se prosadili Slavík z penalty a v závěru přidal pojistku Vysušil. 

„Hráli jsme trpělivě a byla jen škoda, že jsme víc nevyužívali strany, abychom se k nim lépe dostávali. Útoky jsme hodně tlačili středem, jinak ale byla naše hra dobrá,“ shrnul trenér Lomu Lukáš Zeman pro klubový web

Druhá Soběslav venku porazila poslední Horní Břízu 2:4, fotbalisté Katovic prohráli v Klatovech vysoko 7:3 a jsou pátí, zatímco Český Krumlov poskočil na 7. místo díky domácí remíze s Hořovicemi 0:0.

Ohodnoť článek

Foto FC Silon Táborsko

Štítky fotbal, jižní čechy, výsledky, divize, táborsko, písek, katovice, lom, soběslav, český krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborsko uniká sestupu. Písek má za sebou osmigólovou přestřelku  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.