Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Před měsícem by nás stav 0:2 položil, řekl po obratu kapitán Dynama Králik

V 50. minutě si našel centr od Jakuba Hory a hlavičkou završil působivý obrat českobudějovických fotbalistů. Stoper a kapitán Dynama Martin Králik po utkání pochválil to, jak k nepříznivému vývoji Jihočeši přistoupili.

Dynamo podle Martina Králika nevstoupilo do utkání špatně. Pak se však Liberec dvakrát prosadil a na stadionu na chvíli zavládla ponurá atmosféra. To však neplatilo pro hráče českobudějovického klubu.

„Nepoložilo nás to a do poločasu jsme dokázali vyrovnat a pak otočit....Moc mě těší, jak jsme na to zareagovali. Měsíc zpět by nás stav 0:2 položil a nějak by se to už jen dohrávalo. Teď se ukázalo, že má tým kvalitu, je tu nějaká cesta a týmovost a právě v těchto zápasech se ukazuje, že máme dobrý tým,“ řekl na tiskové konferenci po utkání Králik.

Dynamo v prvním utkání o umístění porazilo Liberec

Fotbalisté Dynama v prvním semifinálovém zápase prostřední skupiny ve FORTUNA:LIZE hostili na domácím hřišti liberecký Slovan. Po ne příliš povedeném začátku, kdy Severočeši už po deseti minutách vedli o dvě branky, se České Budějovice během...

Právě on v druhém poločase završil obrat na 3:2. Jakub Hora centroval míč a kapitán Dynama ho poslal na vzdálenější tyč. „Kuba Hora řekl, ať jdeme do brány. Šel jsem tam, kam jsem tušil, že by to mohl kopnout. Jsem rád, že se mi to podařilo,“ usmíval se po utkání Králik.

Zkušeného slovenského fotbalistu mrzel závěr utkání. Nejprve viděl v 94. minutě Marcel Čermák druhou žlutou kartu, poté měli Severočeši obrovskou příležitost, když se v poslední minutě utkání Ľubomír Tupta objevil sám před brankou, ale trefil pouze tyč. 

Jihočeši si tak na sever Čech vezou výhru 3:2. Králik věří, že když Dynamo podá koncentrovaný výkon, může Liberec znovu porazit. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky dynamo, české budějovice, liberec, fortuna liga, martin králik

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před měsícem by nás stav 0:2 položil, řekl po obratu kapitán Dynama Králik  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.