Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dynamo odvetu semifinále nezvládlo, postupuje Liberec

Nepovedený závěr sezony prožilo na severu Čech budějovické Dynamo. Doufalo, že se mu podaří postoupit do finále skupiny o umístění, to se mu ale nepodařilo. Po porážce 0:4 mu končí aktuální sezona FORTUNA:LIGY.

České Budějovice se vypravily na sever Čech k odvetnému zápasu semifinále skupiny o umístění FORTUNA:LIGY s výhodou vítězství. Před necelým týdnem na Střeleckém ostrově vyhrálo Dynamo 3:2 a na triumf chtělo navázat také ve městě pod Ještědem. Do první šance se ale přihnal už v 6. minutě domácí Liberec. V pozoru byl naštěstí pro hosty brankář Janáček, který fantasticky zlikvidoval slibné šance Olatunjiho a Kozáka. Ve 13. minutě se snažilo udeřit Dynamo, Adediran ale pohořel na protějšku Janáčka, gólmanovi Bačkovském.

První branku viděli fanoušci na Stadionu U Nisy ve 32. minutě. Janáček vyrazil hlavičku Olatunjiho k nohám Plechatého a ten rozvlnil síť. Jenomže oslavy Liberce překazil VAR, skóre tak zůstalo beze změny. Na dalších sedm minut. Pak musela obsluha světelné tabule poprvé úřadovat. Ve 39. minutě dopravil balon z dorážky do branky Matěj Kozák a Slovan vedl 1:0. Tímto výsledkem skončil první poločas.

V tom druhém se Dynamo chtělo pokusit o obrat, stejně jako v předešlém domácím zápase. Byl to ale spíše Liberec, který udával tempo hry a hnal se do jedné příležitosti za druhou. Nejprve neuspěl v 55. minutě střelec Kozák, jeho kolega Christian Frýdek už ale o 11 minut později ano. Frýdek zvýšil na 2:0 pro Liberec po ráně k zadní tyči. V 81. minutě to bylo už 3:0. Další branku Liberce přidal Ľubomír Tupta, který dopravil centrovaný balon za bezmocného Janáčka.

Ani to Slovanu nestačilo. Hodně aktivní byl v závěru odvetného utkání semifinále skupiny o umístění kanonýr Victor Olatunji. Ten nejprve v 85. minutě pohořel na Janáčkovi, to samé už se ale nedá říct o situaci, která nastala za dalších pár minut. V 90. minutě upravil Victor Olatunji na 4:0. Tímto výsledkem nakonec utkání i skončilo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky Dynamo, fotbal, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo odvetu semifinále nezvládlo, postupuje Liberec  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.