Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Divizní mistr z Lomu opět vyhrál. Písek slaví záchranu

V Lomu slaví divizní titul, nedaleký Písek má jistotu záchrany. To jsou některé důležité momenty z uplynulého fotbalového víkendu. Významný zápas za sebou mají také fanoušci Táborska, se kterými se rozloučila klubová legenda.

Fortuna:Národní liga

Fotbalové Táborsko může spřádat zajímavé plány. Druholigový klubu už má nějaký čas jistotu záchrany a nyní jen vylepšuje svou pozici. V neděli na jih Čech přijela Příbram. Táborsko dvakrát vedlo díky trefám Kronuse a Tusjaka, nakonec však utkání skončilo 2:2. 

„Byl to poslední zápas. Bylo vidět, že kluci jedou chvílema na vůli. Celkově měl ten zápas velkou kvalitu na druhou ligu. Chtěli jsme vyhrát i pro Kubu Navrátila, ale bod bereme,“ řekl trenér Roman Nádvorník pro klubový facebookový profil. V době jeho příchodu bylo Táborsko 15., nyní sezonu končí na 7. příčce. 

Fotbalové Táborsko potvrdilo příchod tří nových akcionářů

Potvrzeno. Fotbalové Táborsko získalo v závěru sezony trojici nových akcionářů. Kromě podnikatele Petra Koláře, který vstup do klubu potvrdil v rozhovoru pro Budějckou Drbnu, získali akcie také podnikatelé František Bouda a Hana Klapová....

S jihočeským klubem i profesionálním fotbalem se rozloučil zkušený fotbalista Jakub Navrátil, který hrál kromě Táborska také za Příbram, Viktorii Plzeň či turecký Sivasspor. 

„Myslím, že mám za sebou hezkou kariéru - hrál jsem ligu, vyhrál jsem ligu, vyhrál jsem pohár, hrál jsem v zahraničí, spadl jsem z ligy, spadl jsem z druhé ligy, postoupil jsem do druhé ligy. Taková všehochuť. Nikdy jsem nereprezentoval Českou republiku v žádné kategorii, a to mě mrzí nejvíc,“ zhodnotil devětatřicetiletý fotbalista pro klubový web

Fortuna ČFL A

Slaví také nedaleký Písek. Ten dokázal třemi góly porazit pražskou Admiru a zajistit si tak záchranu ve třetí nejvyšší soutěži. Kromě Koreše a Malého se trefil ve skvělé formě hrající Kalousek. Písek je nyní na osmém místě. V posledním utkání přivítá v pátek doma Loko Vltavín. 

Tři body vybojovala také rezerva Dynama. Ta doma porazila B tým Bohemians 1905. Utkání rozhodl jediným gólem v 50. minutě Brabec. Jihočeši jsou tak nyní na 11. místě.

„Byl to zápas, který jsme měli pod kontrolou. Byla tam spousta šancí a strašně by mě mrzelo, kdybychom zápas výsledkově nezvládli. Kluci si vítězství zasloužili po všech stránkách a jen škoda, že jsme nerozhodli dřív. Soupeře jsme skoro do ničeho nepustili. Dneska tam nebyla slabina,“ zhodnotil pro klubový web trenér Dušan Žmolík

Fortuna Divize A

Divizní titul slaví Lom. Tomu pomohla už remíza Soběslavi, která znamenala, že lídr tabulky udrží vedení. Lom o víkendu porazil Klatovy po trefách Kubovského, Brabce a Musiola. „Výsledek 3:0 je ale za mě super a hráčům patří dík za to, jak zápas odehráli,“ zhodnotil duel v Klatovech Lukáš Zeman pro klubový web.

Táborsko tak může pokračovat v plánech, které před nedávnem představil pro Budějckou Drbnu nový akcionář Petr Kolář. Z Lomu se stane B tým druholigového Táborska, a tak bude mít druhé největší město v Jihočeském kraji druhou i třetí nejvyšší fotbalovou soutěž. 

Kolář získal většinový podíl v Táborsku.

Klub, za který kdysi hrál, dostal z okresního přeboru až do divizní soutěže. Teď má Lom šanci vybojovat postup do třetí nejvyšší soutěže. Tím ale velké plány Petra Koláře nekončí. Úspěšný podnikatel a fotbalový funkcionář totiž před nedávnem...

Soběslavští drží při povedené sezoně i nadále druhé místo. Právě s tímto klubem remizoval Český Krumlov 1:1 a je nyní na 11. místě. Katovičtí prohráli v Mariánských Lázních a jsou pátí. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto TJ Sokol Lom

Štítky fotbal, jižní čechy, výsledky, divize, táborsko, písek, katovice, lom, soběslav, český krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divizní mistr z Lomu opět vyhrál. Písek slaví záchranu  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.