Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Změny v Dynamu. Kádr posílí Osmančík, Potočný odchází na hostování do Brna

Ještě před odjezdem na soustředění do Rakouska a dva týdny před začátkem nového ročníku Fortuna ligy ohlásilo Dynamo další změny ve složení svého kádru. Roman Potočný odchází na roční hostování do brněnské Zbrojovky, tým ale posílí třiadvacetiletý záložník Pavel Osmančík.

Přípravy na nový ligový ročník, který začíná za už za dva týdny, jsou v plném proudu. Vedení budějckého Dynama ještě před odjezdem na soustředění do Rakouska stihlo oznámit další dvě změny ve složení svého kádru.

Tou první byl odchod dvaatřicetiletého útočníka a střelce dvou ligových branek v loňském ročníku Romana Potočného do Brna, kde jej čeká roční hostování ve Zbrojovce. Potočný už se s novým týmem zapojil do přípravy, podle vyjádření klubu aktuálně ještě oba celky dolaďují všechny podrobnosti. Již dříve tento týden ohlásilo Dynamo také odchod dvaadvacetiletého záložníka Nicolase Pennera, který z jihu zamířil na sever do Slovanu Liberec.

Penner se loučí s Dynamem. Přestoupil do Liberce

Dvaadvacetiletý Nicolas Penner po dvou letech opouští českobudějovické Dynamo. Na nové smlouvě se dohodl s libereckým Slovanem, kde ho povede trenér Luboš Kozel. Oba kluby spekulaci z posledních dnů potvrdily na svých webech.

Posila z Bohemky

Druhou novinkou, o níž se už nějakou tu dobu v zákulisí mluvilo, je příchod Pavla Osmančíka. Třiadvacetiletý krajní záložník se na jih přesouvá z domovských Bohemians Praha 1905 a podepsal s Dynamem smlouvu hned na tři roky.

„Jsem moc rád za to, že tady můžu být. Moc se těším, že obnovím spolupráci s trenéry Niklem a Zápotočným. Chci pomoct Dynamu k dobrým výsledkům,“ podotkl letos v pořadí již čtvrtý nováček budějickém kádru. Před ním již dříve posílili tým hráči Jan Suchan, Matouš Nikl a Zdeněk Ondrášek.

„Jsem za Pavla moc rád, protože ho známe z Příbrami. Myslím si, že náš tým posílí, měl skvělou sezonu ve druhé lize a má obrovské předpoklady. Je to rychlostní, tahový hráč a přesně takový krajní záložník, kterého potřebujeme,“ okomentoval příchod Osmančíka Tomáš Zápotočný.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dynamo ČB

Štítky SK Dynamo České Budějovice, Roman Potočný, FC Zbrojovka Brno, Rakousko, 1. česká fotbalová liga, Bohemians 1905, FC Slovan Liberec, Nicolas Penner, Zdeněk Ondrášek, Jan Suchan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Změny v Dynamu. Kádr posílí Osmančík, Potočný odchází na hostování do Brna  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.