Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Písek vybojoval tři body v závěru utkání. Zápas rezervy Táborska nabídl devět branek

Vysoký počet gólů spojoval utkání jihočeských klubů o uplynulém víkendu. V Písku jich diváci viděli pět, stejný počet branek padl na hřišti rezervy Dynama. Hned devět gólů nabídl zápas v Kvapilově ulici, kde hostil B-tým Táborska Povltavskou FA.

Fortuna:Národní liga

Táborsko přišlo o první místo v tabulce po prohře v Jihlavě. Doposud pevná obrana Jihočechů inkasovala hned třikrát, dopředu se naopak jediný jihočeský zástupce ve druhé lize neprosadil. 

„Zápas jsme si prohráli sami. Dobře jsme do toho vstoupili a pak jsme si nechali dát naivní góly. Asi jsme tu facku potřebovali....budeme pokračovat dál, soutěž je dlouhá,“ vzkázal trenér Roman Nádvorník pro klubový facebookový profil. Táborsko je nyní druhé.

Fortuna ČFL A

Radovali se naopak fotbalisté třetiligového Písku. Ti dvakrát prohrávali doma s Přešticemi, nakonec však dokázali vyhrát 3:2. V 88. minutě rozhodl zápas Adam Pech. „Kluci zapojení do hry ve druhé půli byli přínosem pro mužstvo. To je super,“ uvedl pro klubový web tranér Milan Nousek.

Druhou prohru si připsala rezerva Dynama. Ta doma hostila B-tým Dukly Praha. Za domácí se dvakrát prosadil Martin Prášek, ale ani to nestačilo, a tak Jihočeši prohráli 2:3. 

„Vynikající herní výkon pokazila individuální chyba a dvě špatně odbráněné situace. Soupeř měl tři vážné situace, které využil, nás popravilo spalování našich brankových příležitostí, kterých jsme měli zvláště v prvním poločase na několik zápasů. Soupeř také udělal na začátku poločasu velkou chybu a mohli jsme srovnat. My jsme toho ale nevyužili a místo toho jsme dostali z brejku gól a museli jsme dotahovat. Měli jsme příležitosti, abychom zapas minimálně zremizovali. Do poslední vteřiny jsme hráli o bod. Je to obrovská škoda, jsme z výsledku smutní," zhodnotil zápas trenér Dušan Žmolík

Gólovou přestřelku sledovali diváci na hlavním stadionu v táborské Kvapilově ulici. Tam hrála rezerva Táborska kvůli špatnému stavu hřiště na Svépomoci. Po poločase domácí prohrávali 0:3, nakonec ale zápas přece jen zdramatizovali. 

Ve druhém poločase totiž padlo ještě šest branek. Mezi 69. a 91. minutou se domácí prosadili hned třikrát a dokázali alespoň snížit na konečných 4:5. 

Vstup do zápasu se nám povedl, ale i z velké šance ve 3. minutě se nám nepodařilo vstřelit branku. Soupeř se začal pomalu osmělovat a ze svého prvního brejku se mu podařilo skórovat. Hned po minutě po nedůrazu v našem vápně vstřelil druhou branku. Po další naší chybě na konci poločasu odskočil již na tříbrankové vedení. Druhý poločas jsme začli opět náporem a podařilo se nám snížit Nešickým. Vzápětí jsme si vstřelili nešťastnou vlastní branku a po penaltě soupeř vstřelil již neuvěřitelnou pátou branku. Zápas jsme nezabalili,střídající hráči hru oživili, postupně skórovali Schramhauser, Oloko a Slavík z penalty, ale už nám chyběl čas k vyrovnání. Zápas se nám nepovedl v koncovce a v obranné fázi při řešení brejkových situací soupeře,” zhodnotil zápas pro klubový web trenér Petr Janota.

Písek je po dvou kolech devátý před desátou rezervou Táborska. B-Tým Dynama je bez bodu na 13. místě.

Fortuna Divize A

Také v divizní soutěži padaly góly. Jindřichův Hradec porazil Tachov 3:1, Český Krumlov si přivezl výsledek 6:0 z Doubravky a Soběslav doma prohrála 2:3 s Hořovicemi. Pouze v Katovicích branku neviděli, s B-týmem Příbrami domácí remizovali 0:0. Soběslav je šestá, Jindřichův Hradec desátý. Katovičtí jsou po dvou remízách na 11. příčce a Krumlov spadl na 14. pozici. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Silon Táborsko

Štítky fotbal, jižní čechy, výsledky, divize, táborsko, písek, katovice, lom, soběslav, český krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písek vybojoval tři body v závěru utkání. Zápas rezervy Táborska nabídl devět branek  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.