Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Počítáme s tím, že Adediran může odejít, řekl trenér Dynama. Přichází Alli z Brna

, aktualizováno 22. srpna 2023, 14:00

Nigerijský útočník Quadri Adediran se v neděli prosadil proti Bohemians Praha 1905. Nejen proto se i nadále mluví o jeho případném odchodu do pražské Slavie. Trenér Marek Nikl řekl, že se s ním klub bude muset rozloučit, pokud bude dávat góly a přijde na něj dobrá nabídka. Jihočeši ale dál řeší i příchody, kromě jiného stojí o Musu Alliho z Brna.

Dynamo v neděli poprvé bodovalo, když porazilo doma pražské Bohemians 3:0. K výhře pomohl i nigerijský fotbalista Quadri Adediran, který v závěru prvního poločasu otevřel skóre zápasu. 

Server inFotbal.cz minulý týden informoval o tom, že o útočníka stojí pražská Slavia. Podle informací Budějcké Drbny se zatím vyjednávání výrazněji neposunula. Pražané nyní řeší mimo jiné odchod Ondřeje Lingra, který by měl zamířit do Nizozemska. 

Trenéři si ale uvědomují, že na případný přesun Adedirana do Prahy může dojít. Na tiskové konferenci po nedělním utkání to řekl trenér Marek Nikl

I přestože se liga naplno rozjela, řeší českobudějovické Dynamo změny ve svém kádru. Kromě posil, které Jihočeši hledají v zahraničí, je možné, že dojde i na odchody. Nigerijského útočníka Quadri Adedirana si totiž na nedělní utkání s Plzní...

„Když bude dávat góly a přijde na něj dobrá nabídka, tak se s ním budeme muset rozloučit, tak to ve fotbale chodí. Jsme připraveni na všechno, připravujeme se na to a počítáme s tím, že se to může stát,“ řekl trenér a ocenil, že v posledním zápase Adediran pracoval i směrem dozadu. 

Pro Dynamo bylo nedělní utkání klíčové. Čtyři zápasy Jihočeši čekali na body. „Obrovsky důležité vítězství...tři body, dokázali jsme dát tři góly a neinkasovat. Jsem rád, že za tím kluci šli. Splnili, co jsme si předsevzali, ať už slo o disciplínu či taktiku,“ ocenil Nikl. „Chceme hrát tak, jak jsme hráli - být na míči, být ti, kteří diktují tempo hry, chceme být nebezpeční,“ vzkázal trenér. 

Dynamo posílil záložník Hubínek. Přichází také bývalý hráč Brightonu

Dynamo před nedělním utkáním přivádí dvě posily do svého kádru. Klub potvrdil příchod záložníka Michala Hubínka, který naposledy hrál v Polsku. Smlouvu už podepsal také bývalý hráč Mladé Boleslavi Jiří Skalák.

Marka Nikla mrzí, že se v neděli zranil obránce Ondřej Čoudek, za kterého naskočil do utkání Martin Králik. Kromě něj však Jihočeši na lavičce náhradníků nedisponují velkým počtem defenzivních fotbalistů. 

I proto je klub stále aktivní na přestupovém trhu. Podle informací redakce chtějí zástupci Dynama přivést ještě jednoho defenzivního fotbalistu.

Kromě toho klub i nadále stojí o dvaadvacetiletého křídelníka Musu Alliho, který působí ve druholigové Zbrojovce Brno. V tomto případě jsou podle informací redakce jednání poměrně daleko a Alli je blízko přestupu na jih Čech. Ve hře by mohlo být hostování s případnou opcí. 

„Dolaďujeme to,“ potvrdil serveru iSport.cz hráčův zástupce Jiří Petr.

„Máme čas do 8. září a určitě budeme makat na tom, abychom přivedli hotové hráče,“ řekl po prohře s Plzní trenér Tomáš Zápotočný.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky české budějovice, fotbal, dynamo, sport, přestupy, adediran, marek nikl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počítáme s tím, že Adediran může odejít, řekl trenér Dynama. Přichází Alli z Brna  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.