Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dva postupy ve dvou sezónách. Obec s téměř 400 obyvateli si užívá krajský přebor

Fotbalový klub z malé obce na pomezí Jihočeského kraje a Vysočiny si užívá povedené období. Po dvou postupech působí Třebětice v krajském přeboru a užívají si atraktivní zápasy. V úvodu klub, který se stal populárním díky nejen díky svým fanouškům, narazil na těžké soupeře.

Rovnýma nohama se museli s náročným začátkem krajského přeboru mužů vyrovnat Třebětičtí fotbalisté. Nováček soutěže sice body nezískal, ale má cenné zkušenosti pro další zápasy.

Dva postupy ve dvou sezónách okresní soutěže je vynikající výsledek, ale jak Marek Černoch, tak realizační tým počítali s náročným začátkem vyšší soutěže.

„Začínat sezónu se soupeři, kteří v loňské sezóně obsadili čelní místa tabulky, není jednoduché. Jak v Olešníku, tak doma v zápase s týmem Hluboké jsme mohli získat alespoň bod. Fotbalové štěstí ale bylo na půlce soupeřů. Oba úvodní zápasy měly slušnou úroveň a s výkony našich hráčů jsem spokojený,“ uvedl ve shrnutí dojmů z úvodních zápasů Marek Černoch, trenér fotbalistů z jihočeských Třebětic.

VIDEO: Pochod, vlajky a dýmovnice. I. A třída nabídla lepší atmosféru než ligový fotbal

Na mnoha stadionech v Česku by si takovou atmosféru přáli zažít. Fanoušci FK Třebětice z Jindřichohradecka o víkendu předvedli působivý výkon, když vyrazili na derby do nedalekých Dačic. Před zápasem prošli městem, poté pomohli vyprodat stadion a...

V nadcházejícím kole krajského přeboru mužů se utkají nováčci soutěže. Na hřišti SK Mirovice budou o první body bojovat právě hráči FK Třebětice. „Jedeme na zápas s týmem, který je pro nás co se týče vzdálenosti nejdále. Protože zápas začíná už v tuto sobotu v dopoledne, budeme muset vyjíždět poměrně brzy. To by ale nemělo ovlivnit náš cíl a dovézt si domů první body,“ uvedl k nadcházejícímu zápasu předseda klubu Josef Bastl.

Tím že půjde o utkání dvou týmů, které v krajské soutěži sbírají zkušenosti, může být utkání zajímavé. „Domácí mají výhodu tří bodů, ale to by nemělo být pro nás překážkou. Předvedená hra v předchozích zápasech nám dává sílu pro další duely,“ doplnil Marek Černoch.

VIDEO: Dýmovnice a traktor. Třebětice stylově oslavily postup do 1. A třídy

Kromě profesionálních fotbalových soutěží skončily také ty nižší amatérské. Na uplynulou sezonu budou dlouho vzpomínat fotbalisté FK Sokol Třebětice z Jindřichohradecka. Klub z obce, která má zhruba 330 obyvatel, oslavil stylově svůj vůbec první...

Třebětice se kromě postupů pyšní svými fanoušky. I přestože žije v obci bezmála 400 obyvatel, uspořádali místní letos v květnu výjezd do nedalekých Dačic, kam vyrazilo odhadem 180 podporovatelů. Ti pak na stadionu vytvořili atmosféru, kterou by mohly závidět kluby z vyšších soutěží. Tribuna se 630 místy byla vyprodaná. 

Akci spoluorganizoval Martin Štastný. Ten za Třebětice hrál a nyní v klubu pracuje jako trenér mládeže. Sám přitom paradoxně pochází z Dačic. „Jakmile ale v Třeběticích přičuchnete k fotbalu, vtáhne vás to,“ popsal pro Budějckou Drbnu. 

Fotbal je v malé obci u hranic s Rakouskem sportem číslo jedna. „Je tu rodinná atmosféra, lidé okolo klubu do toho dávají srdce, v posledních letech se navíc hodně posunul marketing okolo klubu, do toho se investuje do zázemí, kde se pořádají i jiné akce,“ dodal. 

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FK Třebětice

Štítky jihočeský kraj, fotbal, třebětice, dačice, choreo, pochod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frantisek Šůna

Takovou ochotu a slušnost jsem v Česku nezažil!!! Děkuji

Čtvrtek, 31. srpna 2023, 12:43Odpovědět

Dva postupy ve dvou sezónách. Obec s téměř 400 obyvateli si užívá krajský přebor  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.