Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Gólové situace jsme měli zvládnout, mrzí trenéra Nikla. Havel nehrál kvůli zranění

Po venkovní prohře v Olomouci českobudějovické Dynamo prohrálo doma s Mladou Boleslaví. Trenéra Marka Nikla mrzelo, že hráči nevyřešili situace, při kterých Jihočeši inkasovali.

Dynamo těsným rozdílem prohrálo s Boleslaví

České Budějovice v utkání 9. kola FORTUNA:LIGY vyzvaly na Střeleckém ostrově Mladou Boleslav. První poločas zvládli lépe hosté z města Škodovky, Dynamu se ale povedlo ve druhém dějství díky střídajícímu Ondráškovi srovnat. Body ale přeci jen...

Utkání prodle Marka Nikla ovlivnil gól, který hosté vstřelili už v osmé minutě. „Bylo to řešitelné...u prvního gólu jsme zasapali. Nevyřešili jsme to, ale ještě jsem tu situaci podrobně neviděl,“ řekl trenér.

Dynamo se pak snažilo vývoj záapsu obrátit ve svůj prospěch. „To bylo těžké, Boleslav dobře bránila, hráli jsme do plných, což není jednoduché. Pak jsme vyrovnali a mysleli jsme si, že bychom to mohli zvládnotu...ale bohužel situací, kterou bychom měli uhrát a nebýt v ohrožení, jsme nevyřešili,“ popsal Nikl na tiskové konferenci po utkání. 

K situaci při druhé brance podle něj nemělo vůbec dojít. „Necháme ten balón přejít přes celé vápno a nejsme schopni zabránit zakončení soupeře,“ mrzel kouče.

Ten také prozradil, proč v základní sestavě chyběl kapitán Lukáš Havel. Při středečním tréninku si přivodil zranění kolene, ale realizační tým doufá, že bude stoper brzo v pořádku.

Dobré zprávy pro Dynamo. Trénují Sladký, Dejanović a vrací se Hora

Zranění potrápila v uplynulých dnech a týdnech několik fotbalistů českobudějovického Dynama. Dobrou zprávou pro Jihočechy je, že řada z nich už naplno trénuje. Platí to pro Martina Sladkého či Alena Dejanoviće. Několik týdnů však bude chybět...

V nekompletní tabulce jsou Jihočeši třináctí. „Každý bod se počítá, je to velká škoda a jsme obrovsky zklamaní. Šli jsme za tím, abychom to zvládli, ale zase jsme dostali gól, který jsme měli vyřešit, respektive tu situaci. Nezbývá než konečně vyhrát venku. Ty dva zápasy zvládnout chceme a zvládneme je,“ vzkázal trenér. Už 30. září vyzve Dynamo venku Zlín, 7. října pak Jihočeši hostí Karvinou. Poté následuje venkovní utkání s pražskou Spartou.  

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky dynamo, mladá boleslav, české budějovice, trenér, marek nikl, fortuna liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gólové situace jsme měli zvládnout, mrzí trenéra Nikla. Havel nehrál kvůli zranění  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.