Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dynamo přišlo na několik týdnů o Ondráška. Proč se trenérům nelíbily výkony Adedirana?

České Budějovice o víkendu porazily Karvinou 1:0 a před reprezentační přestávkou si Jihočeši zlepšili postavení v tabulce. Trenér Tomáš Zápotočný chválil mimo jiné Musu Alliho či Samuela Šiguta. Vysvětlil také, proč se v základní sestavě neobjevil Quadri Adediran. Zranění jsou Martin Janáček a Zdeněk Ondrášek.

„Jsme hrozně rádi, že jsme tenhle zápas zvládli. Byli jsme si vědomi toho, že Karviná odehrála výborný duel s Libercem. Nebyl to pro nás jednoduchý zápas, chtěl bych ale pochválit kluky za to, jak plnili taktiku a věci, které jsme si řekli v týdnu,“ řekl na tiskové konferenci po utkání trenér Tomáš Zápotočný

Další pochvala mířila na Musu Alliho. Ten zajistil v závěru utkání tři body díky brance na 1:0. Podle Zápotočného Alli na jihu Čech dlouho nevydrží. 

„Všichni dobře vidíme, že zápasy zvládá dobře, soupeřům dokáže zamotat hlavu. Na jeho adresu musím říct, že je to na naši ligu nadstandardní hráč,“ řekl kouč.

Ten kromě Alliho pochválil také Samuela Šiguta, který si vysloužil pozvánku na sraz reprezentace 21 let. Český výběr odehraje dvě kvalifikační utkání na jihu Čech s Walesem a Dánskem. 

Dynamo na domácí půdě zdolalo Karvinou

Sobota, 7. října 2023, 18:45Fotbal

Dynamo na domácí půdě zdolalo Karvinou

Českobudějovické Dynamo v rámci 11. kola FORTUNA:LIGY přivítalo slezský celek z Karviné a pro oba týmy to bylo velmi důležité utkání, neboť oba celky se nachází ve spodních patrech tabulky. Zápas na Střeleckém ostrově byl dlouho bez branek, to...

Zápotočný pochválil také Dávida Šípoše. Ten ale původně chytat neměl. „Janáček se nám zranil dneska dopoledne, změnilo nám to plány, měl chytat, ale měl svalový problém,“ vysvětlil trenér.

Zranil se také útočník Zdeněk Ondrášek. „Kobra má naštípnutý meniskus a v pondělí půjde na artroskopii. Ten nám tedy bude chybět zhruba tři až čtyři týdny. Museli jsme tedy udělat v sestavě změny, ale ostatní kluci je dneska skvěle zastoupili,“ popsal Zápotočný.

V útoku se v sobotu objevil Jiří Skalák místo Quadriho Adedirana. Ten nehrál, protože podle trenérů nepředvedl dostatečný výkon ve Zlíně.

„Jeho výkon ve Zlíně se nám nelíbil, a tak jsme dneska dali na hrot Skaliho. Myslím, že Skalák zvládl svoji dnešní roli výborně a plnil to, co jsme po něm chtěli. V týdnu jsem se ale s Quadrim bavil, ukazovali jsme si, co se nám nelíbí. Od takového bombarďáka potřebujeme víc, než co ukazoval v posledních zápasech, proto dneska naskočil až z lavičky. Musím ale říct, že hru oživil, přinesl nám zase trochu něco jiného,“ dodal trenér. 

Už tento týden je na programo pohárové utkání. Jihošeči v úterý 10. října vyzvou doma od 17:00 hodin Chrudim. 

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky dynamo, karivná, české budějovice, tomášzá potočný, trenér, adediran, musa alli

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo přišlo na několik týdnů o Ondráška. Proč se trenérům nelíbily výkony Adedirana?  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.