Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dynamo podlehlo v Plzni domácí Viktorii

České Budějovice v rámci 18. kola FORTUNA:LIGY zajížděly do západočeské metropole k souboji s tamní plzeňskou Viktorií a chtěly zopakovat srdnatý výkon ze hřiště Slavie. Červenomodří se ale po necelých dvaceti minutách dostali díky proměněné penaltě Erika Jirky do vedení a do poločasu přidal ještě jednu branku Jan Kliment. Ve druhém dějství si Plzeň své vedení pohlídala a po dalších brankách Robina Hranáče, Johna Mosquery a Pavla Buchy zvítězila 5:0.

V úvodních minutách utkání byli plzeňští fotbalisté více na balonu a před brankou Šípoše měli pár závarů, žádná situace ovšem velkým ohrožením českobudějovické branky neskončila. Dynamo se v 9. minutě po dobré kombinaci dostalo k výhodě rohového kopu, jehož výsledkem byl ale rychlý brejk domácích. Bucha v něm nahrával Hranáčovi, toho ale skvěle vychytal Šípoš. V 15. minutě se ke střele dostal Viktorián Cadu a jeho pokus zablokoval Havel, domácí se kvůli možnému zahrání rukou dožadovali penalty. Rozhodčí Petřík se po konzultaci s VARem šel podívat k obrazovce a penaltu následně nařídil. Tu bezpečně proměnil Erik Jirka a Plzeň vedla 1:0. Domácím vstřelená branka vlila krev do žil a hned o dvě minuty později si ve vápně o balon křikl Jirka, jeho projektil ale gólman Dynama lapil.

Ve 22. už to ovšem Viktorii vyšlo a radovala se podruhé. Dobrý míč za obranu dostal Jan Kliment, který šel sám na bránu a levou nohou poslal míč k zadní tyči. Bleskově se pokoušel snížit Hellebrand, který si navedl balon na levou nohu a prověřil Staňka, plzeňský brankář balon vyrazil na roh. Do dvou velkých šancí se pak také dostal Vydra hájící domácí barvy, v obou příležitostech však selhal. Další zajímavou střelu v dresu Českých Budějovic si přichystal Trummer, který jeho silnější levačkou ze střední vzdálenosti vypálil a Staněk balon vyrazil opět na rohový kop. V nastavení prvního poločasu ještě Jihočeši přišli s dobrou akcí po ose Sladký – Adediran – Alli, když poslední jmenovaný zakončil vysoko nad. Žádná branka v prvním dějství už ale nepadla a Dynamo tak do druhé půle šlo s dvougólovým mankem.

Začátek druhého poločasu přinesl aktivitu Českých Budějovic, když měly pár rohových kopu krátce za sebou. Z žádného však branku vytěžit nedokázaly. V 51. minutě šel do nebezpečného brejku Suchan, který si dobře obhodil stopera domácích a byl faulován za žlutou kartu. Sám Suchan přímý volný kop ze slibné pozice zahrával, trefil ale pouze zeď. Domácí byli nebezpeční z rychlých přechodů do útoku a jeden takový dobrým obranným zákrokem zhatil obránce Králik. Na co už ale obrana Dynama byla krátká, byla standardní situace plzeňských fotbalistů. Kalvachův centr z rohového kopu si našel Hejda, jehož hlavičku tečoval před Šípošem Robin Hranáč a bylo to už 3:0. Do obrovské šance se v 67. minutě dostal po dobré pobídce od Cadua Kopic, Šípoš ale jeho střelu fantasticky vyrazil. O pět minut později na druhé straně vyslal na Staňkovu svatyni povedenou střelu střídající Čermák, skvěle v tomto případě zasáhl i domácí gólman. Další velkou šanci Dynama měl v 82. minutě Hellebrand, který v těžké pozici zakončoval po Alliho pobídce, ovšem těsně vedle. A tak pět minut před koncem na druhé straně Kopic přesně našel Johna Mosqueru, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě a zvýšil na 4:0. To ale nebylo všechno. Pár vteřin před závěrečným hvizdem se odražený balon dostal k Pavlu Buchovi a ten nádhernou ranou upravil na konečných 5:0.

FC Viktoria Plzeň – SK Dynamo České Budějovice 5:0 (2:0)

Branky: 18. Jirka (pen.), 22. Kliment, 55. Hranáč, 85. Mosquera, 90+4. Bucha, Žluté karty: Hejda, Mosquera, Rozhodčí: Petřík – Nádvorník, Dobrovolný, Diváci: 5231

Plzeň: Staněk – Hejda (C), Hranáč, Dweh – Kopic (88. Hašek), Kalvach (83. Paluska), Bucha, Cadu – Jirka (83. Mosquera), M. Vydra (62. Sýkora) – Kliment (88. Holík).

Dynamo: Šípoš – Sladký (72. Skalák), L. Havel (C), Králik, Trummer – Hubínek (65. Čermák) – Šigut (65. Osmančík), Suchan, P. Hellebrand, Alli – Adediran (72. Ondrášek).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Dynamo

Štítky Dynamo, Plzeň, fotbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Dynamo podlehlo v Plzni domácí Viktorii  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.