Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dynamo se k situaci v klubu vyjádří po Vánocích. Řeší se prodej, nový trenér i kádr

Fotbalové Dynamo řeší s koncem roku řadu otázek. Hledá se nový trenér, řeší se kádr i vstup případného investora do struktur klubu. Tento týden měli Jihočeši vydat k celé situaci vyjádření, po včerejší tragické události v Praze uvedli, že informace zveřejní po Vánocích.

Majitel Dynama Vladimír Koubek před nedávnem vzkázal, že se klub připravuje na příchod velkého strategického partnera. „Já do klubu přišel a měl jsem tady tiskovou konferenci. Avizoval jsem, co s tím klubem chci udělat. Mimo jiné jsem dal na stůl vizi, že připravím klub pro příchod nějakého strategického partnera. Na tom se velmi tvrdě pracuje,“ oznámil při besedě s permanentkáři

Jaká je tedy situace nyní? Server infotbal.cz uvedl, že se kolem Dynama točí člověk s nigerijskými kořeny, který žije v Londýně. Kontakt se zájemcem a současným vlastníkem Vladimírem Koubkem zprostředkovali agenti Jiří Petr a Michal Rakovan, uvedl server.

Tento týden měl Vladimír Koubek strávit hodně času v Praze, kde vyjednával o budoucnosti klubu. Několik na sobě nezávislých zdrojů redakce se shoduje na tom, že byl ještě před nedávnem nakloněný tomu, aby klub prodal. Mluvilo se o částce mezi dvěma až třemi miliony eur. V uplynulých dnech však mělo dojít k další změně a k prodeji podle informací Budějcké Drbny doposud nedošlo.

Klub měl tento týden vydat očekávané vyjádření, na které fanoušci čekali od pondělí. „Vážení fanoušci, vzhledem k tragické události, která se v uplynulých hodinách odehrála v Praze, jsme se rozhodli, že slíbené vyjádření ke klubovým záležitostem vydáme až po Vánocích. Nepřipadá nám vhodné v tuto chvíli cokoliv zveřejňovat. Děkujeme za pochopení,“ napsali zástupci klubu v pátek na sociální síť X. 

Podle informací Budějcké Drbny o klub stál mimo jiné Ondřej Kania, který nakonec zamířil na sever Čech, kde získal podíl ve Slovanu Liberec. Zájemců bylo více, většinou ale narazili na složitá vyjednávání, dle jejich názoru neadekvátní podmínky a pro některé nepřehlednou finanční situaci klubu. 

Před nedávnem klub opustil dosavadní sportovní manažer Jan Podroužek. Ten se podle informací Budějcké Drbny dozvěděl o svém odchodu minulý týden. Konec měl souvist s příchodem nového partnera.

Fotbalové Dynamo prožívá turbulentní období. Po odchodu trenéra Tomáše Zápotočeného klub opouští také sportovní manažer Jan Podroužek. Budějcké Drbně to potvrdily dva na sobě nezávislé zdroje. Jeho odchod nejspíš nebude poslední velkou změnou...

„Jedna věc je mít sen. Druhá rozhodnout se mu jít naproti. Třetí neuspět, rozbít si držku. I tak se patří poděkovat - lidem, které jsem mohl poznat a mít je, doufám, nablízku dál. A taky být za tuhle zkušenost prostě a jednoduše vděčný,“ napsal Podroužek před nedávnem na sociální síť X.

Skončili také oba dva trenéři. Nejdříve odešel Marek Nikl, poté klub opustil po prohře s Hradcem Králové Tomáš Zápotočný.

Nyní je před klubem řada výzev. Některé mohou narážet na již zmíněnou složitou finanční situaci. To ovlivňuje například plánované soustředění v Turecku. 

Ještě složitější je pak hledání nového trenéra. Martin Hyský, který trénuje druholigovou Vlašim, si chce podle informací Budějcké Drbny přivést pětičlenný tým, což může být pro Dynamo příliš velká finanční zátěž. 

Server isport.cz informoval o možném příchodu trenéra Příbrami Karla Krejčího, který má na jihu Čech vazby. Už nějaký čas se zmiňuje jméno Davida Jarolíma, ten naposledy trénoval Ústí nad Labem. Před nedávnem se začalo mluvit o Karlu Jarolímovi, uvedl infotbal.cz. Není však tajemstvím, že se do nyní těžko nečitelného a chaotického prostředí Dynama trenéři nehrnou. 

KOMENTÁŘ: Krize Dynama. Klub zapomněl, že k fotbalu jsou potřeba peníze a dobré vztahy

Dynamo kleslo na dno. Českobudějovický klub je poslední, prohrál sedm ligových utkání v řadě, na hřišti hoří v obraně a na Střeleckém ostrově zavírá sektor pro domácí kotel. Teď navíc musí vedení hledat nového trenéra. Jihočeši prožívají složité...

Řada otazníků mezitím visí nad kádrem. Klub nedořešil vyrovnání s Jakubem Horou, který byl vyřazen z kádru. Server Sport.cz napsal, že má věc nyní řešit Česká asociace fotbalových hráčů. 

Jakub Hora sdělil, že se situace výrazně nezměnila. Druhý návrh vyrovnání měl být pro obě strany korektní, poté se ale nikdo z jihočeského klubu neozval. Také tuto otázku tedy musí Jihočeši vyřešit.

I přes slova Vladimíra Koubka, že je situace komfrotní, může od 1. ledna podepsat s jiným klubem velmi dobře placený Patrik Hellebrand. O talentovaného záložníka projevil zájem Jablonec. Otazník visí nad Jiřím Skalákem, s jehož výkony nemá být vedení Dynama spokojené. Jeho odchod by také ušetřil část rozpočtu na mzdy. 

Dynamo uzavře sektor pro domácí kotel. Vypadněte, vzkazují fanoušci

Jeden prohřešek a dost. Vedení českobudějovického Dynama naplnilo varování, které vyslalo směrem ke svým fanouškům. Za vhazování dýmovnic na hřiště při utkání s Plzní se proto ve středu uzavře sektor pro domácí kotel. V odpoledních hodinách se na...

Mezitím musí Jihočeši řešit také doplnění kádru, ten stávající totiž v uplynulých kolech body nesbíral, chyboval v obraně a sérii sedmi ligových proher ukončil remízou 0:0 na hřišti Bohemians. Všechny tyto otazníky by měl klub urychleně řešit, protože se má tým po novém roce potkat a zahájit zimní soustředění. 

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky dynamo, české budějovice, fotbal, sport, fortuna liga

Dynamo se k situaci v klubu vyjádří po Vánocích. Řeší se prodej, nový trenér i kádr  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.