Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Budeme dělat vše pro to, abychom se na poslední místo nedostali, řekl Kladrubský

Fotbalisté Dynama zvládli i druhé jarní utkání na Střeleckém ostrově a po Ostravě porazili také Olomouc. Díky výhře 2:1 se odpoutali od poslední příčky ligové tabulky. Zápas hodnotil asistent trenéra Jiří Kladrubský.

Dynamo dohrávalo v deseti, i tak ale bere všechny tři body

České Budějovice v rámci 22. kola FORTUNA:LIGY na svém hřišti přivítaly olomouckou Sigmu, která se před tímto kolem nacházela ve skupině o titul. Svěřenci trenérů Lercha a Kladrubského chtěli odčinit svůj výkon z Jablonce a zopakovat ho ze zápasu...

Jihočeši většinu zápasu dominovali, i díky tomu ve druhém poločase dvakrát skórovali, když se prosadili Martin Králik a Zdeněk Ondrášek. Právě Králik pak musel jít po druhé žluté kartě ze hřiště předčasně. I přes snížení Olomouce však Dynamo bralo tři body. 

„Skvělý zápas. Drobet se nám to zadrhlo, když jsme šli do deseti, ale kluci to zvládli skvěle. Šance v prvním poločase jsme bohužel neproměnili. Postupně ale hra, na kterou jsme se připravovali, přinesla výsledky,“ řekl na tiskové konferenci po utkání asistent trenéra Jiří Kladrubský.

Ten po uplynulých zápasech ocenil i dobrý vstup do druhého poločasu. Jiří Kladrubský řekl, že neřeší neproměnené šance, důležité je podle něj se do příležitostí dostávat.

Florent Poulolo posílil Dynamo. Na hostování odchází David Broukal

K českobudějovickému Dynamu se připojil Florent Poulolo. Obránce Mladé Boleslavi přichází na Střelecký ostrov na hostování bez opce. Do druholigové Viktorie Žižkov naopak odchází David Broukal.

Opakovaně se tam dostáváme po věcech, které děláme v trénincích. Za to jsem rád. Jsou to cenné tři body, ale pro nás je každý bod v téhle situaci cenný. Tím vítězstvím jsme se odlepili ode dna. Dnes si to oslavíme, ale od pondělí budeme dělat vše pro to, abychom se na poslední místo nedostali,“ řek trenér.

České Budějovice přeskočily aktuálně poslední Karvinou. Na čtrnáctý Zlín ztrácí bod a právě Zlín vyzvou Jihočeši doma za dva týdny. Tento víkend mají na programu venkovní utkání v Mladé Boleslavi.

„Teď dostanou šanci ti kluci, kteří na ni čekají. Je to jen na nich. Proto teď máme o něco širší kádr,“ dodal Kladrubský. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky jiří kladrubský, dynamo, sport, fotbal, olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budeme dělat vše pro to, abychom se na poslední místo nedostali, řekl Kladrubský  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.