Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dynamo v závěru inkasovalo a na jih Čech se vrací bez bodu

České Budějovice v rámci 25. kola FORTUNA:LIGY zajížděly do Karviné, kde se s tamním celkem utkal o veledůležité body do ligové tabulky. Střelecký účet v duelu posledního s předposledním otevřel Jan Suchan, Karviná však ještě do poločasu zásluhou Memiće srovnala. Už to vypadalo, že zápas skončí remízou, v nastaveném čase ale Dynamo čelilo penaltě, kterou Karviná po brance Alexe Ivána proměnila a ze Slezska tak odjelo s prázdnou.

Úvod zápasu začal z obou stran opatrně. První velká šance přišla v 9. minutě zápasu a na svědomí ji měli hráči Dynama, konkrétně Sladký. Toho našel Trummer kolmicí přes celé vápno, jenže Sladkému balon v rozhodující chvíli skočil a branku tak přestřelil. Ve 20. minutě Jihočeši předvedli podobnou akci a ta už byla úspěšná! Po levém křídle utekl Ondrášek, nahrál před branku Janu Suchanovi a ten otevřel skóre zápasu. Vedení však Dynamu vydrželo deset minut. Po půlhodině hry ke střele napřáhl Čavoš, jehož pokus do sítě dorazil Amar Memič. Žádná branka už v prvním dějství nepadla a do šaten se tak šlo za stavu 1:1.

Na začátku druhého poločasu to byly České Budějovice, které byly více na míči. Sladkého centr z 50. minuty našel hlavu Čermáka, jeho pokus ale mířil nad. V 56. minutě si nebezpečnou příležitost vytvořili také domácí fotbalisté. Karvinský Regáli obešel dva hráče a střelou na zadní tyč o metr minul Janáčkovu branku. V 70. minutě se do hry dostal Musa Alli, jenž měl během svého pobytu na hřišti několik zajímavých akcí. Ta nejzajímavější přišla v 82. minutě, kdy zakončoval na zadní tyč, jeho projektil však proletěl kolem Holcovy svatyně. O pět minut déle měl po další akci zajímavou příležitost také Tranziska, ten však zakončoval pouze do boční sítě. V samotném závěru si Jihočeši vybrali obrovský kopec smůly. V jejich vápně trefil balon do ruky Musu Alliho a pískala se penalta. Tu domácí Alex Iván proměnil a poslal svůj tým do vedení 2:1. Stejným výsledkem utkání také skončilo.

MFK Karviná – SK Dynamo 2:1 (1:1)

Branky: 30. Memić, 90+3. Iván (pen.) – 20. Suchan, Žluté karty: Holec, Fleišman, Svozil, Boháč, Doležal, Iván – Nikl, Šigut, Sladký, Poulolo, P. Hellebrand, Rozhodčí: Všetečka – Kubr, Lakomý., Diváci: 1862

Karviná: Holec – Krčík, Svozil (C), Bergqvist, Fleišman – Boháč (83. Vinicius), Moses (83. Traore) – Memić (75. Ražnatović), Regáli (67. Iván) – Čavoš, Doležal.

Dynamo: Janáček – Sladký, Králik, Poulolo, Trummer – Suchan, Nikl (89. Skalák), P. Hellebrand (89. Böhm) – Šigut (70. Alli), Ondrášek (C) (79. Tranziska), Čermák.

Ohlasy trenérů

Trenér Dynama Jiří Lerch: ,,Na Karvinou jsme se připravovali, podřídili jsme tomu všechno. Změnili jsme také rozestavení, udělali nějaké změny. Do zápasu jsme vstoupili skvěle a dali jsme zaslouženě vedoucí branku. Pak jsme si bohužel nechali vyrovnat. To Karvinou posadilo do sedla. Ve druhém poločase jsme zbytečně nakopávali balony, kdy se nám to vracelo a domácí z toho byli nebezpeční. V závěru se stalo, co se stalo, je to smolné. Ale znovu říkám, sezona ještě neskončila. Odstup mezi týmy není veliký. Zápasů je ještě dost k tomu, abychom to zvládli"

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Dynamo | Zdroj SK Dynamo

Štítky Dynamo, fotbal, Karviná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo v závěru inkasovalo a na jih Čech se vrací bez bodu  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.