Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Fenin opustil léčebnu a poprvé skóroval za Kovářov. Chci být pro dceru lepším vzorem, říká

Fotbalový útočník Martin Fenin si připsal první trefu za jihočeský Kovářov. V I.A třídě se prosadil hned dvakrát a zajistil svému týmu tři body. Utkání sledovalo několik stovek diváků. Bývalý reprezentant zároveň před nedávnem přiznal, že strávil tři měsíce v Psychiatrické léčebně Červený Dvůr. Chce být lepším vzorem pro svou dceru.

Martin Fenin o víkendu zasáhl do druhého utkání za Kovářov, který bojuje o záchranu v I. A třídě. Domácí zápas proti SK Slavia České Budějovice skončil 2:1, když se o obě trefy postaral právě Fenin díky proměněným penaltám. 

„Velká spokojenost. Vyhráli jsme oba jarní zápasy a v týmu panuje euforie,“ říká bývalý hráč Frankfurtu či Teplic pro Budějckou Drbnu. 

Kovářov se díky tomu odrazil ode dna. Aktuálně je předposlední s 11 body a odsunul na poslední příčku 1. FC Jistebnice. Přítomnost zkušeného fotbalisty přitáhla i větší pozornost fanoušků. Podle oficiálního zápisu utkání sledovalo 285 diváků. Na podzim jich běžně bylo necelá stovka. 

„Myslím, že jich tam ale bylo mnohem víc, možná až 500. Prý tam taková atmosféra a návštěva dlouho nebyla,“ těší Fenina. Ten věří, že bude přidávat branky i nadále.

„Co se týče počtu gólů, tak to žádný cíl nemám. Hlavně chci, aby mě to bavilo. Chci, aby mě dcera viděla na hřišti,“ vypráví Fenin. 

Ten se před nedávnem na sociálních sítích svěřil, že se léčil v Červeném Dvoře, kde je psychiatrická léčebna. 

Potvrzeno. Martin Fenin bude hrát I.A třídu za Kovářov

Kovářov bude na jaře bojovat o záchranu v krajské I.A třídě a na pomoc si jihočeský klub přivedl zvučné jméno. V útoku uvidí fanoušci Martina Fenina, bývalého reprezentanta či hráče bundesligového Frankfurtu.

„Po 3 měsících odcházím z protialkoholní léčebny v Červeném Dvoře, která pro mě byla od začátku roku přechodným domovem. Beru to jako svůj osobní Survivor, který mi pomohl si vyčistit hlavu a utřídit priority. Moje dcera je pro mě nejdůležitější člověk na světě a chci jí být lepším vzorem, než jsem byl doteď,“ vzkázal přes svůj Instagram.

Dodal, že to nejtěžší má nyní přede mnou. Poděkoval také Milanovi Barošovi a Tomáši Ujfalušimu, kteří mu pomohli pochopit, že vyhledat odbornou pomoc nemusí být ostuda. 

„Měl jsem na to pozitivní ohlasy a moc si toho vážím. Jsem rád, že se v tomhle společnost mění. Více lidí chápe, že se za tohle člověk nemusí stydět,“ dodává. 

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vít Hassan

Štítky martin fenin, fotbal, sport, kovářov, I. A třída

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fenin opustil léčebnu a poprvé skóroval za Kovářov. Chci být pro dceru lepším vzorem, říká  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.