Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Soud potrestal členy ostrahy za napadení na fotbale v Českých Budějovicích, uvedla Česká televize

Českobudějovický okresní soud pravomocně potrestal tři členy bezpečnostní agentury za loňské napadení fanouška Jablonce nad Nisou na fotbalovém zápase v Českých Budějovicích. Uvedla to Česká televize (ČT). Dvěma z obžalovaných soud uložil prospěšné práce v rozsahu 200 a 250 hodin a třetí muž dostal trest odnětí svobody na půl roku s podmíněným odkladem na 12 měsíců. Pracovníci ostrahy fanouška táhli po zemi, udeřili pěstí do hlavy a vyvedli ze stadionu. Muž se ale podle policistů nezranil, takže policie členy ochranky stíhala jen za výtržnictví.

Soud rozhodl zjednodušeným trestním příkazem, který je tak už pravomocný. České televizi to řekla mluvčí soudu Markéta Bartizalová.

Incident se stal loni v dubnu při utkání fotbalové ligy mezi domácím týmem SK Dynamo České Budějovice a FK Jablonec. „V poločase utkání pravděpodobně při snaze uklidnit situaci členové bezpečnostní agentury fyzicky napadli fanouška hostujícího klubu," sdělil již dříve jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner. Napadený muž vyhledal lékařské ošetření. „Naštěstí mu však nebyla způsobena újma na zdraví," doplnil mluvčí.

Českobudějovický klub po incidentu chování členů bezpečnostní agentury odsoudil a distancoval se od něj. Pořadatelská služba loni po zápase ujistila klub, že členové agentury, kteří na fanouška zaútočili, budou exemplárně potrestáni a firma už s nimi nebude spolupracovat.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Fotbal tourist

Štítky sport, fotbal, soud, první, České Budějovice, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Richard Schmidtmajer

Nevděčná a těžká práce ochranky. Když nezasáhnou tak na ně nadávají když, zasáhnou tak je soudí.

Pondělí, 19. srpna 2024, 06:32Odpovědět

Soud potrestal členy ostrahy za napadení na fotbale v Českých Budějovicích, uvedla Česká televize  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.