Počasí dnes19 °C, zítra13 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Posílení defenzivy. Do Dynama přichází Richard Križan

Českobudějovické Dynamo reaguje na nepovedený start nového ročníku. Pod Černou věž míří vytáhlý stoper Richard Križan. Slovenský obránce podepsal na jihu Čech smlouvu na rok s následnou opcí na další dvě sezony.

Šestadvacetiletý Križan je odchovancem klubu z Plášťovce nedaleko Nitry. Právě v Nitre poté nová posila Dynama prožila první krůčky v seniorském fotbale. Na jihu Slovenska odehrál Križan sedmdesát ligových duelů a z pozice stopera se dokázal i třikrát prosadit. Po povedeném období se vytáhlý stoper přesunul mimo Slovensko, v maďarském Puskás Akadémia se však dlouho neohřál a přesunul se zpět do rodné krajiny, konkrétně do Trenčína. 

V dresu Trenčína strávil Križan dvě celé sezony, po kterých se přesunul na nejlepší slovenskou adresu, do Slovanu Bratislava. V hlavním městě Slovenska dokonce slavil Križan tři ligové tituly. V posledním ligovém ročníku Križan utrpěl vážné zranění kolena, díky kterému vynechal podstatnou část sezony. Teď již však přichází na jih Čech v plné síle a odhodlán pomoci Dynamu. 

„Příchod Riša hodnotím velice pozitivně, je to fajn kluk. Je vidět, že už má nějaké zkušenosti. Určitě budu apelovat na to, co mu je vlastní, a to je organizace obrany. Tu už nám v tréninku ukázal a já po něm budu chtít, aby to přenesl i do zápasu. Věřím, že bude splňovat to, co od něj očekáváme,“ říká na adresu nové posily trenér Dynama František Straka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Dynamo ČB

Štítky Richard Križan, Slovensko, Česko, František Straka, Bratislava, Dyamo, posila, hráč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Posílení defenzivy. Do Dynama přichází Richard Križan  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.